Blogoverzicht

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen?

Ga je beginnen met hardlopen en ben je op zoek naar een paar goede hardloopschoenen? Of al ervaren loper en een nieuwe keuze willen maken? 

Dan ben je bij hardloopaanbiedingen.nl op het juiste adres. In deze blog geven wij je belangrijke tips om te zorgen dat je de juiste hardloopschoenen voor jouw loopstijl koopt.

 

Ervaren loper / nieuwe hardloopschoenen.

Ben je ervaren met hardlopen en wil je wel eens andere nieuwe hardloopschoenen proberen?

Dan ben je goed bezig! Waarom? Omdat het erg belangrijk is om je lichaam te blijven stimuleren. Het hardlopen op verschillende schoenen heeft namelijk écht voordelen. Er zijn helaas ook valkuilen bij het kopen van renschoenen.

Je krijgt van ons een aantal tips & tricks om deze valkuilen te vermijden!

Klik hier om direct naar de tip & tricks te gaan.

 

Hardloopschoenen kopen tips.

In deze blog gaan wij jou helpen om de juiste renschoenen uit te zoeken. Hieronder zie je de 3 belangrijkste tips voor het succesvol online kopen van de juiste hardloopschoen.

 

TIP 1 De juiste maat aanmeten.

Bestel altijd de juiste maat schoenen! Dat klinkt eenvoudig…en dat is het ook. Hardloopschoenen vallen klein, bestel dus altijd 1 hele maat groter dan je voetmaat.

Kijk voor goed en uitgebreid maatadvies op onderstaande link.

https://www.hardloopaanbiedingen.nl/service/maattabel/

Je vindt hier een duidelijke en simpele beschrijving voor het aanmeten van de beste maat runningshoes van alle merken.

 

TIP 2 Hardlopen moet je opbouwen.

Bouw het hardlopen langzaam op. Dit is de allerbelangrijkste tip die we je geven. Als je begint met lopen neem dan voldoende tijd om het hardlopen op te bouwen.

Dan maakt het technisch gezien niet uit of je een antipronatie of neutrale schoen kiest. Loop je al op een neutrale of antipronatie hardloopschoen? dan is het van belang om hierbij te blijven. Tenzij je het hardlopen weer opnieuw gaat opbouwen.

 

TIP 3 Hoe kies ik uit neutraal of antipronatie?

Neutraal of anti-pronatie schoenen welke keuze moet je maken? Begin je met hardlopen dan bouw je het rustig op zie ook TIP2.

Heb je verder geen probleemvoeten of op een of andere manier ondersteuning nodig (en dat weet je van jezelf mocht dit wel zo zijn). Kies dan een neutrale hardloopschoen en ga rustig van start met rennen.

 

Is de pasvorm belangrijk?

Natuurlijk is de pasvorm van je hardloopschoenen erg belangrijk. Maar laten we realistisch blijven, bij het online kopen van hardloopschoenen is uitproberen een beetje lastig. Er zijn geen 2 voeten in het universum hetzelfde. De pasvormomschrijving is van toepassing op de pas-meneer of -mevrouw in kwestie. Ze moeten aansluiten en als een handschoen om de voeten zitten, fit like a glove. Zonder te veteren er al op weg kunnen is een goede indicatie dat je de juiste hardloopschoen hebt gevonden.

Als je de juiste maat hebt besteld (TIP 1) dan zul je merken dat de goede merken allemaal lekker zitten. De kleine nuance verschillen in pasvorm weet je echt niet meer na 5 minuten hardlopen.

 

Kan ik verschillende hardloopschoenen thuis passen?

Jazeker, bij hardloopaanbiedingen.nl is het retour sturen altijd gratis! Dus wil je toch het verschil voelen tussen 2 vergelijkbare schoenen van andere merken dan is dat geen probleem. Bestel ze gewoon allebei zodat je ze thuis rustig kunt passen en vergelijken. De schoenen die niet passen stuur je kosteloos weer terug naar ons antwoordnummer.

Dat noemen wij bij hardloopaanbiedingen probeergarantie!

Tip van Frankie! als je kiest voor achteraf betalen via AfterPay dan hoef je uiteindelijk pas te betalen als de retour weer verwerkt is en betaal je alleen wat je daadwerkelijk hebt gehouden.

 

Kan ik hardloopschoenen testen?

Jazeker, je kunt de in onze webshop gekochte schoenen binnenshuis testen. Je kunt er alleen niet buiten mee gaan hardlopen en ze dan toch retour sturen.

Hardloopschoenen testen | Hardloopaanbiedingen.nl

Binnen testen van hardloopschoenen doe je als volgt.

Kies een moment op de dag wanneer je voeten ‘ingelopen’ zijn om de schoenen te proberen. Meestal is dat aan het einde van de dag. Je voeten hebben dan dezelfde vorm en volume als na 30 minuten hardlopen.

Trek de nieuwe schoenen aan met goede hardloopsokken en draag de schoenen in huis minimaal 30 minuten. Tijdens deze 30 minuten doe je gewoon de dingen die je normaal ook doet. Even de trap op en neer kan ook een goed vergelijk geven voor de pasvorm.

Voel je iets, zijn ze te ruim of juist te strak? Geen probleem, je stuurt de schoenen kosteloos retour naar ons antwoordnummer. Kijk op de achterkant van de meegeleverde pakbon, hierop staat precies hoe je makkelijk en snel de schoenen kunt retourneren.

Als je na deze 30 minuten nog steeds een comfortabel gevoel hebt dan heb je de hardloopschoenen test succesvol afgerond. Je kunt nu naar buiten gaan om er lekker mee te gaan hardlopen!

Buiten hardlopen | Hardloopaanbiedingen.nl

 

Hoe moet ik beginnen met hardlopen?

Het is belangrijk om te bepalen wat voor type loper of loopster jij bent voordat je gaat beginnen met hardlopen en de juiste schoenen kiest.

 

Ik ga (weer) beginnen met hardlopen.

Ben je een beginnende hardloper of heb je al eens hard gelopen en wil je het na een lange tijd weer oppakken?

Dan is het is er maar 1 ding echt heel belangrijk…en dat is OPBOUWEN. De reden hiervoor is heel simpel uit te leggen. Hardlopen is anders dan wandelen. Bij het hardlopen kom je namelijk los van de grond, zweef je in de lucht en landt je complete lichaam weer op 1 been.

 

4 tot 5 keer het lichaamsgewicht met hardlopen.

Bij het landen op 1 been krijgt je lichaam 4 tot 5x je eigen gewicht aan impact te verwerken met elke stap die je neemt. Loop je 1000 stappen (+/- 1 km) dan heb je het dus over 1000 x 4 tot 5 keer je eigen gewicht qua impact op het lijf.

Deze enorme impact bouwt zelfs op tot het totaal aantal gelopen stappen. Dus loop je 5km zonder te stoppen, dan heb je het over 5000 X 4 tot 5 keer je eigen gewicht.

Je lichaam zal rustig moeten wennen aan deze extreme vorm van impact belasting. En dit doe je maar op 1 manier en dat is door het hardlopen OP TE BOUWEN.

 

Hardlopen altijd eerst opbouwen, ook ervaren sporters.

De beste sporters ter wereld hebben het al ervaren, hardlopen is een andere tak van sport. Als je het hardlopen niet rustig opbouwt krijg je gegarandeerd blessures. Conditie zegt dus niet zoveel.

 

Ik ben een ervaren hardloper en wil graag andere schoenen proberen.

Dat is geen probleem en raden we zelfs aan. Wél is het belangrijk om voor je zelf te bepalen wat je precies wil bereiken met hardlopen. Kies je ervoor om op dezelfde type schoenen te blijven (neutraal of antipronatie) maar wil je graag een ander merk proberen? Of ben je juist op zoek naar een extra paar hardloopschoenen voor erbij of naast je huidige paar om mee te gaan varieren.

 

Het zelfde type hardloopschoen van een ander merk.

Bij het kiezen van hetzelfde type hardloopschoen hebben wij een handige tool voor je ontwikkeld. Maak een keuze voor een ander hardloopmerk door gebruik te maken van ons online schoenadvies.

Kies dan voor de optie ‘toon mij opvolgers en alternatieven’ of klik op onderstaande link.

https://www.hardloopaanbiedingen.nl/schoenadvies/ik-weet-welke-hardloopschoen-ik-heb/.

Tip! kies voor de optie toon mij de alternatieven van andere merken.

 

Extra paar hardloopschoenen kiezen om af te wisselen.

Als ervaren hardloper is het verstandig om op verschillende types hardloopschoenen te lopen.

Snelle interval trainingen kun je het beste op een lichte hardloopschoen of wedstrijdschoen doen. Voor trainingen op onverharde wegen (bos/duinen/strand etc) kiest men vaak voor trailschoenen.

Met de juiste trailschoenen of wedstrijdschoenen traint men het loperslichaam om sterker te worden. De verschillende schoenen zijn anders qua dempen, ondersteuning en aanvoelen. Pezen, spieren en gewrichten worden zo gestimuleerd te werken en dit bevordert de kern stabilitiet.

LET OP Ga je voor het eerst aan de slag met verschillende typen hardloopschoenen? Zorg dan dat je het hardlopen met het “andere” paar weer rustig opbouwt. Zo voorkom je overbelasting doordat je op een schoen gaat lopen die het lichaam anders gaat belasten dan wat het gewend is.

 

Online hardloopschoenen kopen

Waar moet ik op letten bij het online kopen van hardloopschoenen voor heren of dames? Belangrijkste tip is dat je zorgt dat je de nieuwe runninghoes koopt bij een officiële dealer. Zo voorkom je een slechte ervaring en loop je geen risico op het kopen van nepproducten.

Natuurlijk is hardloopaanbiedingen.nl al jaren officiële dealer van ASICS, BROOKS, SAUCONY, NEW BALANCE, MIZUNO, OOFOS, NIKE en alle andere merken.

 

Online hardloopschoenen kopen veilig?

Hardloopaanbiedingen.nl is lid van de stichting Webshopkeurmerk en heeft een duidelijke en makkelijke retourprocedure. Met een 9.4 als review cijfer gegeven door onze klanten kun je wel zeggen dat wij service zeer hoog in het vaandel hebben staan. Een betere kwaliteitsgarantie voor het online kopen van hardloopschoenen bestaat er niet ;)

 

Hardloopschoenen kopen in winkel en Corona

Hardloopaanbiedingen.nl is een online webshop maar heeft ook een afhaal locatie in Moordrecht. Voor het afhalen van de bestelling hebben wij een Corona proof procedure waarbij contact met de klant zo veel mogelijk (helaas) wordt beperkt.

Vanwege Covid 19 is de wettelijke zichttermijn verlengd naar 30 dagen na ontvangst van de bestelling. Zo krijg je meer tijd om thuis rustig en in een veilige omgeving je neiuwe hardloopschoenen te passen.

Daarnaast is hardloopaanbiedingen een online hardloopwinkel met zeer klantgerichte instelling. Wil je dus graag wat langer doen over het retour sturen van je pakket? Neem dan gewoon even contact op met onze klantenservice, je zult merken dat wij je graag helpen om de juiste keuze te maken. En als dit betekent dat je graag nog wat langer nadenkt over je retour, dan is dit geen enkel probleem.

Heb je nog vragen na het lezen van dit blog? Neem dan gerust contact op met onze klantenservicemedewerkers.

Via mail: klantenservice@hardloopaanbiedingen.nl

Via telefoon: 0182-614600

Via whatsapp: 0625269966

 

Met sportieve groet,

Frank

Hardloopaanbiedingen.nl

 

Populairste blogs

Voeding en hardlopen

Hardlopen en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk is er een verschil in een voedingsschema voor een marathonloper en voeding voor recreatieve hardlopers.

Platvoeten of holvoeten

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlopen en het immuunsysteem

Immuunsysteem versterken en hardlopen. Het immuunsysteem beschermt je lichaam tegen allerlei indringers, waaronder virussen zoals Corona.

Hielspoor wat is het? En wat kun je er tegen doen?

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt aan de hiel. Een vervelende klacht, maar gelukkig kun…

Beste hardloopschoenen voor beginner nodig?

Als men begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen o…

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om eerst de onderstaande HSK test te doen. Kun je op meer dan 2 van onderstaande v…

Hardlopen in het najaar, wat trek ik aan?

Hardlopen is een sport waarbij je het snel warm krijgt en zelfs oververhit kunt raken. Je doet het vaak buiten, het weer heeft invloed op welke hardloopkleding het lekkerste zit. 

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints eigenlijk? Zijn er verschillende vormen, en wat zijn de symptomen en klachten? Wat kun je er aan …

Hoe maak je een hardlooproute?

Loop je altijd hetzelfde rondje? Het bekende rondje om de kerk? Of maak je er je missie van om 3 keer per week een unieke hardlooproute te creëren? Veel hardlopers en hardloopsters d…

Hardlopen in de kou? 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Het is vaak prachtig buiten en de zuurstof geeft een boost! Bovendien met de juiste tips ben je beschermd tegen regen, w…

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen?

Kies de juiste hardloopschoenen! Voor de gevorderde hardloper of hardloopster is dit gesneden koek. Maar ben je een beginner of ga je weer starten met hardlopen dan is het soms een oerwou…

Hardlopen in de regen tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.