Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Iedere voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen! Onze voeten zijn dus een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Zij zijn het die ons elke dag moeten dragen en zij zorgen ervoor dat wij ons kunnen voortbewegen. 

 

Bij het hardlopen praten we doorgaans over een piekbelasting van 4 tot 5 keer het lichaamsgewicht per stap! Dus om maar eens een rekenvoorbeeld te gebruiken. Een persoon van 60 kilo loopt 3x in de week 10 kilometer hard. Dat is 30 kilometer in de week, met een gemiddelde paslengte van 1 meter praten we over 30.000 stappen keer 300 kilo (5 x 60 kilo). In een week krijgt het lichaam van deze loper dus cumulatief bijna 9 MILJOEN kilo aan belasting te verduren

 

Natuurlijk is dit een absurd hoog getal, maar er schuild wel een kern van waarheid in. Tijdens het hardlopen is je voet gemiddeld 0.5 seconden vrij van belasting(de tijd dat je voet/been vrij hangt in de lucht). Deze 0.5 seconden is te weinig om volledig van de belasting te herstellen, hierdoor kunnen we wel degelijk spreken van een opbouw in belasting (cumulatief). Tevens de belangrijkste reden waarom beginnende lopers ALTIJD moeten beginnen met een opbouw schema. Het lichaam moet simpelweg wennen aan de continuïteit van belasting. 

 

Maar wat zijn dan de voordelen van het hardlopen met inlegzolen?

 

Anatomisch ondersteunend

De onderzijde van de voet is niet vlak maar heeft een anatomische vorm. Deze vorm wordt hoofdzakelijk gevormd door een aantal voetbogen; deze hebben duidelijk hun eigen functie. Ondersteuning van de voet middels een MYSOLE™ inlegzool geeft een spreiding van de druk waardoor het een ontspannende werking op de voet en een preventieve werking op voetklachten heeft. Een kleine voetafwijking kan al voldoende zijn om klachten hogerop in het lichaam te veroorzaken; zoals knie- , rug-, nekklachten, enz.

 

Comfort bevorderend

MYSOLE™ inlegzolen die zacht, verend en licht ondersteunend zijn, hebben een comfort verhogende functie. Bij het staan of voortbewegen wordt het loopcomfort bevorderd.

 

Pasvorm bevorderend

Elke schoen heeft zijn inhoud, elke voet zijn volume. Deze komen niet altijd overeen. Een MYSOLETM inlegzool kan dienen om deze twee op elkaar aan te laten sluiten.

 

Absorptie van transpiratievocht

Voeten kunnen veel transpiratievocht afgeven. MYSOLE™ inlegzolen met een hoog absorptievermogen kunnen dit vocht opnemen en afvoeren.

 

Demping verhogend

Voornamelijk in schoenen met een hardere ondergrond is extra demping gewenst. Bij onvoldoende demping brengt elke stap een schok teweeg weeg hogerop in het lichaam, dit kan klachten met zich meebrengen. Met MYSOLE™ inlegzolen wordt er extra comfort en demping toegevoegd aan de schoen.

 

Levensduur schoen verlengen

Bij een foutieve voetstand of looppatroon, kunnen schoenen overmatig slijten. Een MYSOLE™ inlegzool zorgt ervoor dat de voetstand en het looppatroon verbeteren waardoor de schoenen gelijkmatiger en langzamer slijten. Hierdoor wordt de levensduur van de schoen verlengd.

 

Hoe weet ik nu welke inlegzool ik moet hebben?

 

Zoek je meer demping? Is je hardloopschoen te groot(geworden) voor je? Dan is de Multisorb de ideale zool voor jou!

Mysole Multisorb - hardloopaanbiedingen.nl

De MYSOLE™ Multisorb is een inlegzool met een zeer groot schokdempend vermogen. De unieke vormgeving zorgt voor ondersteuning van de achter- en middenvoet, optimale schokdemping, drukverdeling en ontlasting. Deze inlegzool voelt zeer comfortabel aan en is bij uitstek geschikt voor mensen die veel staan, lopen en/of sporten! 

 

Gebruik

 • Behoefte aan extra schokdemping en comfort;
 • Gevoelige en branderige voeten;
 • Naar binnen kantelen van de voeten;
 • Zware belasting;
 • Veel staan of lopen.

 

http://www.hardloopaanbiedingen.nl/hardloop-accessoires/inlegzolen/mysole-by-fisher-mysole-multisorb-zool/p413/

 

Last van vermoeide voeten? Heb je instabiele enkels? Zoek je meer stabiliteit in je hardloopschoenen? Ben je een trail runner?  Dan is de Stabilizer de ideale zool voor jou!

Mysole Stabilizer - hardloopaanbiedingen.nl

De MYSOLE™ Stabilizer is al jarenlang een veel toegepaste inlegzool. Deze inlegzool ondersteunt de achter- en middenvoet en zorgt voor zijwaartse stabiliteit. Bovendien biedt deze inlegzool de nodige schokdemping. De MYSOLE™ Stabilizer staat garant voor optimale stabiliteit tijdens het staan, lopen en/of sporten!

 

Gebruik

 • Doorgezakte voetboog;
 • Instabiele enkels;
 • Pijnlijke en vermoeide voeten.

 

http://www.hardloopaanbiedingen.nl/hardloop-accessoires/inlegzolen/mysole-by-fisher-mysole-stabilizer-zool/p412/

 

Heb je last van je scheenbenen? Mis je stabiliteit? Of is de aanhechting van de peesplaat op het enkel gewricht(hielspoor) geïrriteerd? Loop je veel hard? Dan is de Running zool de ideale zool voor jou!

Mysole Running - hardloopaanbiedingen.nl

Deze inlegzool is speciaal ontwikkeld voor gebruik in Running schoenen. De MYSOLE™ Running geeft optimale ondersteuning aan de achter- en de middenvoet. Bovendien biedt deze inlegzool de nodige schokdemping tijdens de landingsfase. De MYSOLE™ Running staat garant voor optimale prestaties!

 

Gebruik

 • Overbelaste voeten;
 • Pijnlijke en vermoeide voeten;
 • Instabiele enkels;
 • Doorgezakte/overbelaste voetboog;
 • Veel lopen.

 

http://www.hardloopaanbiedingen.nl/hardloop-accessoires/inlegzolen/mysole-by-fisher-mysole-running-zool/p981/

 

Heb je last van een branderig/doof gevoel onder je voorvoet? Heb je een doorgezakte voetboog? Wil je meer zijwaartse stabiliteit in je hardloopschoenen? Dan is de Anatomical de ideale zool voor jou! 

Mysole Anatomical - hardloopaanbiedingen.nl

Deze inlegzool is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel staan en/of lopen en die behoefte hebben aan extra stabiliteit en/of schokdemping. De MYSOLE™ Anatomical ondersteunt de achter-, midden- en voorvoet optimaal. Het basismateriaal zorgt samen met de dempingsunit voor optimale schokdemping. Deze inlegzool staat garant voor extra stabiliteit.

 

Gebruik

 • Overbelaste/doorgezakte voorvoet;
 • Overbelaste/doorgezakte voetboog;
 • Instabiele enkels;
 • Pijnlijke en vermoeide voeten;
 • Veel zijwaartse bewegingen.

 

http://www.hardloopaanbiedingen.nl/hardloop-accessoires/inlegzolen/mysole-by-fisher-mysole-anatomical-zool/p3477/

 

Heb je last van een branderig/doof gevoel onder je voorvoet? Heb je last van blaarvorming aan de binnenkant van je wreef? Proneer je over doordat je een lage wreef hebt? Dan is de Ergonomica de ideale zool voor jou.

Mysole Ergonomica - hardloopaanbiedingen.nl

De MYSOLE™ Ergonomica is een inlegzool die zorgt voor optimale ondersteuning van de achter-, midden- en voorvoet. Bovendien biedt deze inlegzool de nodige schokdemping. De MYSOLE™ Ergonomica staat garant voor optimale ondersteuning en drukontlasting tijdens het staan, lopen en/of porten!

 

Gebruik

 • Overbelaste/doorgezakte voorvoet;
 • Instabiele enkels;
 • Doorgezakte voetboog;
 • Veel staan, lopen en/of sporten.

 

http://www.hardloopaanbiedingen.nl/hardloop-accessoires/inlegzolen/mysole-by-fisher-mysole-ergonomica-zool/p414/

 

Heb je last van hardnekkige achillespees en kuitspierklachten? Heb je last van blaarvorming op je enkels? Of heb je door een beenlengteverschil last van je heupen? Dan is de heellift de ideale zool voor jou!

 

Mysole Heellift 3MM- hardloopaanbiedingen.nlMysole Heellift 5MM- hardloopaanbiedingen.nlMysole Heellift 8MM- hardloopaanbiedingen.nlMysole Heellift 8MM- hardloopaanbiedingen.nl

 

De MYSOLE™ Heellift is ontwikkeld om klachten aan de achillespees en kuitspieren te voorkomen of te verhelpen. De MYSOLE™ Heellift ontlast de achillespees en verhelpt daarmee vaak de klacht. De Heellift kan ook toegepast worden in (te) diepe schoenen waarbij de enkel de schoenrand raakt, maar ook eventuele beenlengteverschillen kunnen met deze inlegzool worden opgelost.

 

Gebruik

 • achillespees, kuitspierklachten en of beenlengteverschil
 • Gebruik de MYSOLE™ Heellift altijd aan beide voeten!*

 

*Ook wanneer slechts één zijde problemen heeft. Met het zelfklevende tape is de De MYSOLE™ Heellift makkelijk in de schoen of onder een inlegzool aan te brengen. In geval van beenlengteverschil moet slechts voor één voet een MYSOLE™ Heellift geplaatst worden. Om een beenlengteverschil op te kunnen lossen, dient een voorschrift van een arts of andere bevoegde deskundige aanwezig te zijn.

 

Welke maat MYSOLE™ zool moet ik hebben?

Neem voor de zekerheid altijd een halve maat groter dan je hardloopschoenmaat. Mocht je maat niet meer leesbaar zijn kijk dan in onze maattabel voor een overzicht van de EU maten behorend bij jouw US of UK maat. Waarom een halve maat groter? Je kunt een inlegzool gemakkelijk met een schaar op maat knippen. Het is echter onmogelijk om er iets bij te knippen mocht de zool toch te kort zijn:)

 

 

 
Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.