duurzame hardloopschoenen en hardloopkleding

 

Wij als online hardloopwinkel en échte hardloop fanaten willen ons graag inzetten voor een groene en gezondere leefomgeving. Het behoud van de natuur, de plek waar wij als hardlopers zo graag gebruik van maken, is nu belangrijker dan ooit!

 

Duurzame kleding wordt steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Hardlopers zijn over het algemeen (helaas) grootverbruikers van hardloopschoenen en sportkleding. Je hebt veel sportkleding en bijna ieder jaar nieuwe hardloopschoenen nodig als loper.

 

Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties.

 

Duurzaam ondernemen

Wij als online webshop zijn ons ook bewust van de grote footprint die we als online retailer in Nederland maken. We hebben niet de illusie het beste jongetje van de klas te zijn. Toch durven we te denken dat "alle beetjes helpen". Daarom hebben we, met het gehele team van hardloopaanbiedingen, een ambitieus stappenplan voor de komende jaren opgesteld.

 

Ons doel? al in 2021 30% duurzamer ondernemen en we zijn goed op weg!

 

Hier zijn we best trots op en zo dragen we ons steentje bij aan een schonere wereld. Daarbij staat sociaal en duurzaam ondernemerschap ook hoog op onze lijst. Een betere leefbaarheid en luchtkwaliteit in onze werkomgeving is daarmee een goed begin. Naast het aanbieden van gerecycelde sportkleding en duurzamere hardloopschoenen in onze online "groene" webshop.

Nu al werken we met meerdere partijen en leveranciers samen om zo steeds groener te worden....

 


 

Duurzaamheid, wat doen we nu al?

 

 • 100% groene stroom
 • Kantoor en magazijn volledig van TL naar LED verlichting
 • Afvalscheiding
 • Afgeschreven hardloopkleding krijgt tweede leven
 • Afgeschreven hardloopschoenen worden gerecycled
 • Papierverbruik verminderen
 • Duurder gerecycled papier gebruiken
 • Inkoop duurzame hardloop producten
 • Co2 uitstoot verminderen in transporten
 • Voetprint verkleining

 

7-4-2021: 100% Groene stroom via Pure Energie

Vanaf 7-4-2021 ontvangt ons bedrijf de groenste stroom van Nederland. Het Pure Energie contract is per 7-4-2021 ingegaan op het adres: Noordbaan 802, 2841 MG MOORDRECHT. 

 

Pure Energie is de groenste energieleverancier van Nederland volgens consumentenbond beoordeeld met 10/10 voor duurzaamheid in 2020. Pure Energie levert de stroom uit wind- en zonne energie uit Nederland.

 

Hardloopaanbiedignen.nl | 100% groene stroom

 

02-02-2021: Van TL naar LED verlichting

Beide kantoor ruimtes en het magazijn worden inmiddels verlicht met LED paneel verlichting. Hierdoor is het energie verbruik voor de verlichting met maar liefst 50% gedaald.

 

LED verlichting bij Hardloopaanbiedingen.nl

 

Afvalscheiding

Karton, papier en het overige afval wordt gescheiden opgehaald én verwerkt door Cyclus.

 

Overige afval

Het overige afval gaat naar een verbrandingsoven waarvan de vrijgekomen energie wordt omgezet in stadswarmte voor o.a. Rotterdam.

 

Plastic afval

Het plastic afval zoals verpakkingen en folies wordt in PMD zakken verzameld en via de afvalverzameling van onze privé huishoudens verwerkt. De verwachting is dat in 2023 ook plastic en met name PMD afval via bedrijfsafval (mogelijk gemaakt via het afvalfonds) apart verzameld en vooraf gescheiden kan gaan worden. Dit is tot op heden helaas nog niet mogelijk in Nederland. 

 

Papier en karton afval

Het ingezamelde oud papier en karton wordt iedere week door Cyclus opgehaald. Dit gaat naar een door o.a. Nedvang erkende verwerker. Dit houdt in dat de tonnages die bij deze papier verwerker binnenkomen en weg gaan worden geregistreerd en gecontroleerd door Nedvang. Nedvang is een uitvoeringsorganisatie voor het verpakkende bedrijfsleven en voert de monitoring uit op de recycling van o.a. oud papier en karton. Meer informatie over de recycling van het oud papier vind je hier: https://www.nedvang.nl/recycling-nederland/oud-papier-karton/

 

Op dit moment onderzoeken we of er nog meer afvalscheiding mogelijk is, in samenwerking met Cyclus. Ook zijn we aan het kijken en hebben offertes aangevraagd voor milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare verf op onze "groene" verzenddozen. Zodat ze bij de wassing voor recycling minder milieuvervuilend zijn.

 

Hardloopkleding krijgt tweede leven

Wij vernietigen uit principe geen kleding, schoenen en andere artikelen. Overjarige hardloopschoenen, hardloopkleding en retouren die niet meer bruikbaar zijn voor de online verkoop gaan naar een aantal goede doelen.

 • voedselbank Amsterdam komt 2x per jaar meerdere overdozen ophalen die worden gebruikt voor sportende kinderen in kansarme gezinnen. (zie foto links)
 • dagbesteding de Zwaan in Gouda die onze gebruikte sportschoenen en -kleding tegen een klein prijsje verkoopt aan de clienten in hun eigen winkeltje (zie foto rechts). De opbrengst hiervan wordt gebruikt om activiteiten mee te betalen. Hetgeen niet verkocht is gaat naar tweedehands winkels.

 

hardloopaanbiedingen duurzaamheid     

 

Hardloopschoenen worden gerecycled

We zijn een samenwerking opgestart met FastFeetGrinded. Zij halen enkele keren per jaar onze onverkoopbare retouren en afgeschreven hardloopschoenen op om te recyclen. 

 

Dit Nederlandse bedrijf heeft een unieke recycling machine ontwikkeld dat gebruikte sportschoenen verpulverd en de onderdelen ervan scheidt. De overgebleven grondstoffen zijn zo puur dat ze daar zelfs al weer een nieuwe schoen van hebben weten maken! Verder worden deze overgebleven materialen zoals de rubber korrels van de zolen gebruikt voor o.a. sportvelden en sportcourts op schoolpleinen.

 

Hiermee hopen zij in plaats van een weggooi industrie meer een circulaire industrie rondom sportschoenen te kunnen verwezenlijken. Wij steunen dit initiatief door de afgeschreven schoenen gratis te doneren.

 

Printen en papierverbruik verminderen

In een werkomgeving wordt jaarlijks veel papier gebruikt. Gewoon goedkoop papier wordt in andere landen geproduceerd en is belastend voor het milieu. Wij hebben daarom besloten alle klantfacturen via de mail te gaan versturen. Dit scheelt al gauw een pallet papierverbruik per jaar!

 

Gebruik van gerecycled Veezel papier

In 2021 zullen alle pakbonnen die in de pakketten gaan bestaan uit circulair Veezel© papier. Herkenbaar aan een lichtbruine vezelachtige structuur.

 

Veezel© is een Nederlands product, gemaakt van voornamelijk gerecycled papier met bermgras, dat tot voor kort gezien werd als afval. Ditzelfde bermgras (o.a. van de N11) dient nu als grondstof voor Veezel© en reduceert hiermee de uitstoot van CO2. Veezel© is een circulair product door de unieke lokale ketensamenwerking, heeft hierdoor minder CO2 uitstoot. Het is tevens na gebruik weer volledig te recyclen.

 

 

Inkoop duurzame hardloop producten

Op dit moment werkt Hardloopaanbiedingen.nl al nauw samen met sportmerken die met enige regelmaat duurzame sportkleding of milieuvriendelijke sportschoenen produceren. Binnen de grotere merken (Nike,Brooks,Asics,NewBalance) zien we al een kentering in gebruik van gerecyclede polyester en stoffen.

 

We hebben onszelf als doel gesteld om de komende jaren op zoek te gaan en voorrang te geven aan groenere leveranciers die circulair werken of eco vriendelijke producten maken. Lees hier meer over de duurzame merken die dit moment worden gebruikt bij hardloopaanbiedingen.nl

 

Een gerecyclede hardloopbroek of eenvoudiger te recyclen hardloopshirt herken je aan het volgende logo:

 

Eco-friendly | Hardloopaanbiedingen.nl

 

Bekijk hier het huidige assortiment duurzame producten

 

CO2 uitstoot verminderen transport

Zakken in plaats van dozen

Door de grootte van de verzenddozen zoveel mogelijk te verkleinen proberen we de transportvervuiling (en co2 uitstoot) te verkleinen Die lege ruimtes in de verzenddozen nemen extra ruimte in in de vrachtwagens en rolcontainers. Dit zorgt voor meer vrachtwagens op de weg, filevorming, vervuiling en meer CO2 uitstoot.

 

Verzendzakken in plaats van dozen

In september 2020 zijn we daar waar mogelijk al overgegaan naar gebruik van deels gerecyclede verzendzakken. Dit scheelt soms al een rolcontainer per dag! Deze  verzendzakken gemaakt van gerecycled plastic zijn ook thuis bij onze klant eenvoudig via de PMD scheiding te scheiden in het afval. 

 

Groenere tape verzenddoos

Vanaf april 2021 worden de verzenddozen dichtgemaakt met tape gemaakt van 30% minder plastic dan voorheen. 

 

   groene tape dozen hardloopaanbiedingen  

 

CO2 beperken via groene bezorgingsopties

Op dit moment onderzoeken we of het mogelijk is om een "groene" verzendoptie te stimuleren. Dit kan door tijdens het bestelproces de verzendopties die het minst belastend zijn goedkoper te maken. Thuisbezorgen is namelijk het meest milieuvervuilend. Af laten halen bij een POSTNL locatie is al minder vervuilend. Deze optie willen we in de toekomst goedkoper maken.

 

PostNL meest duurzame pakketbezorger

PostNL behoort tot de meest duurzame bedrijven in de logistieke en transportsector en staat op de derde plaats van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Lees hier via de link meer over wat PostNL zoal doet om zijn verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid.

PostNL wederom in top 3 Dow Jones Sustainability

 

Voetprint compensatie

Als (commercieel) bedrijf heb je nu eenmaal meer afval en gebruik van energie dan een normaal huishouden. Om onze footprint te compenseren zijn we daarom enkele duurzame initiatieven gestart in 2020.

 

 

Zo hebben we al groene planten in de werkomgeving geplaatst. Vanaf voorjaar 2021 gaan we ook meer bloemen en planten rondom het bedrijfspand planten. Stenen uit de straat en meer groen erin!

 

We sponsoren jaarlijks met geldbedragen groene initiatieven zoals in 2020: Ocean Cleanup. Dit goede doel vist plastic uit de zee en rivieren en zorgt dat het gerecycled wordt aan land.

 

        

 

100% electrisch rijden en woonwerkverkeer op de fiets

Het team van hardloopaanbiedingen draagt persoonlijk ook zijn steentje bij. Zo proberen we zoveel mogelijk met de fiets of trein naar het werk te gaan en/of te carpoolen. Electrisch rijden wordt extra gestimuleerd en financieel mogelijk gemaakt. Vanaf 1 Januari 2021 zijn daarom alle lease/bedrijfsauto's 100% electrisch. 

 


 

Stappenplan duurzaam ondernemen

Niet alleen de website en het Hardloopaanbiedingenlogo maar ook wijzelf worden steeds "groener". Zo hebben we een ambitieus maar haalbaar stappenplan voor duurzamer ondernemen gemaakt met elkaar voor komende 2 jaar:

 

 1. Gerecyclede producten krijgen zoveel mogelijk voorrang bij inkoop.
 2. Leveranciers worden aangesproken op wat zij doen om duurzamer te werken en produceren. Ook verpakkingsmaterialen worden vervangen voor duurzame opties.
 3. Duurzame producten in de webshop krijgen een groen herkenbaar logo.
 4. Duurzame initiatieven en projecten worden opnieuw financieel ondersteund.
 5. Afvalbeperkende maatregelen in het bedrijf, kantoor en magazijn worden gestimuleerd.
 6. We gaan papierstromen verkleinen, minder printen meer mailen. Verpakkingstape en verf op de dozen milieu vriendelijker.
 7. Transportvervuiling verkleinen door klanten "groenere en goedkopere" verzendopties te bieden.
 8. Zelf energie opwekken d.m.v. zonne energie? Deze optie verder uitwerken en onderzoeken.
 9. Flexwerken en thuiswerken zoveel mogelijk stimuleren door te kijken naar werktijden, en zo te helpen bij de voorkoming van files.
 10. Zowel binnen als buiten het bedrijfspand meer planten/groen, tegels vervangen voor groene planten.
 11. Doel eind 2021 is 50% minder co2 uitstoot dan 2020 door woon/werkverkeer.
 12. Energielabel bedrijfspand verhogen. Verwarmingen lager zetten, HR ketel, tochtstrips, ledverlichting, computers uit s'avonds etc.
 13. Groene stroomleverancier.
 14. Via vereniging bedrijventerrein Gouwepark milieuverbeterende maatregelen opvragen.
 15. Ploggingrun organiseren op het bedrijventerrein? Plogging is hardlopen en zwervend vuil van de straat oprapen tegelijk.

 

Heb je zelf ook goede ideeën of opmerkingen over wat wij zouden kunnen doen om onze footprint te verkleinen? Mail deze dan naar klantenservice@hardloopaanbiedingen.nl t.a.v. Eva (duurzaamheids ambassadeur) en wij zullen serieus kijken wat haalbaar is!

 

Sportieve en groene groet,

 

Eva Jansen

 

Duurzaamheids ambassadeur hardloopaanbiedingen.nl

 

 
Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.