duurzame hardloopschoenen en hardloopkleding

Wij als online hardloopwinkel en échte hardloop fanaten willen ons graag inzetten voor een gezonde leefomgeving. Het behoud van de natuur, de plek waar wij als hardlopers zo graag gebruik van maken, is nu belangrijker dan ooit!

Hardlopers zijn over het algemeen (helaas) grootverbruikers van hardloopschoenen en sportkleding. Je hebt als hardloper veel sportkleding nodig en bijna ieder jaar nieuwe hardloopschoenen.

Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties.

 

Duurzaam ondernemen

Als online webshop zijn ons ook bewust van de grote footprint die we als online retailer in Nederland maken. We hebben niet de illusie het beste jongetje van de klas te zijn.

Toch durven we te denken dat "alle beetjes helpen". Daarom hebben we, met het gehele team van hardloopaanbiedingen, een ambitieus stappenplan voor de komende jaren opgesteld.

Ons doel? al in 2021 30% duurzamer ondernemen en we zijn goed op weg!

Hier zijn we best trots op en zo dragen we ons steentje bij aan een schonere wereld. Daarbij staat sociaal en duurzaam ondernemerschap ook hoog op onze lijst.

Een betere leefbaarheid en luchtkwaliteit in onze werkomgeving is daarmee een goed begin. Naast het aanbieden van gerecycelde sportkleding en duurzamere hardloopschoenen in onze online "groene" webshop.


Duurzaamheid, wat doen we nu al?

 • 100% groene stroom
 • samenwerken met sportmerken leveranciers die duurzaamheid belangrijk vinden
 • Kantoor en magazijn volledig van TL naar LED verlichting
 • Afvalscheiding
 • Afgeschreven hardloopkleding krijgt tweede leven
 • Afgeschreven hardloopschoenen worden gerecycled
 • Papierverbruik verminderen
 • Duurder gerecycled papier gebruiken
 • Inkoop duurzame hardloop producten
 • Co2 uitstoot verminderen in transporten
 • Voetprint verkleining

 

100% Groene stroom via Pure Energie

7-4-2021 het bedrijf ontvangt vanaf nu de groenste stroom van Nederland. Het Pure Energie contract is per 7-4-2021 ingegaan op het adres: Noordbaan 802, 2841 MG MOORDRECHT. 

Pure Energie is de groenste energie leverancier van Nederland volgens consumentenbond beoordeeld met 10/10 voor duurzaamheid in 2020. Pure Energie levert de stroom uit wind- en zonne energie uit Nederland.

Hardloopaanbiedignen.nl | 100% groene stroom

 

Van TL naar LED verlichting

02-02-2021 beide kantoor ruimtes en het magazijn worden verlicht met LED paneel verlichting. Hierdoor is het energie verbruik voor de verlichting met maar liefst 50% gedaald.

LED verlichting bij Hardloopaanbiedingen.nl

 

Afval scheiden doen wij ook op het werk

Karton, papier, plastic en het overige afval wordt gescheiden opgehaald én verwerkt door PreZero Nederland. Bekijk waar de verschillende afvalstromen naar toe gaan en hoe ze verwerkt of gerecycled worden hier.

PreZero zet zich in voor het verminderen van natuurlijke grondstoffen en afval. Als internationale milieudienstverlener houden ze zich dagelijks bezig met afval- en recyclingmanagement. Ze zijn de milieudivisie van de in Neckarsulm gevestigde Schwarz-groep, die ook eigenaar is van de retailketens Kaufland en Lidl.

 

Overige afval

Het overige afval van hardloopaanbiedingen wordt apart opgehaald in containers gaat naar een verbrandingsoven waarvan de vrijgekomen energie wordt omgezet in stadswarmte voor o.a. Rotterdam.

 

Plastic afval

PLastic afval vanuit het magazijn zoals krimpfolie wordt apart gescheiden in monofoliezakken, opgehaald door PreZero en gesorteerd. Van het gerecyclede plastic worden nieuwe producten en verpakkingen gemaakt voor bijv. Lidl.

 

Papier en karton

Het papier en karton wordt apart verzameld en opgehaald. Van oud papier en ons karton maken ze bij PreZero krantenpapier of kartonnen dozen. Of voor het maken van gerecyclede schrijfblokken, schriften en printpapier. En wist je dat keukenpapier, toiletpapier, papieren zakdoekjes én zelfs koffiebekertjes vaak ook bestaan uit gerecycled papier?

 

Hardloopkleding krijgt tweede leven

Wij vernietigen uit duurzaamheids principe geen kleding, schoenen en andere artikelen. Overjarige hardloopschoenen, hardloopkleding en retouren die niet meer bruikbaar zijn voor de online verkoop gaan naar een meerdere goede doelen:

    Flora kokjes

 • voedselbank Amsterdam  

Heb je toevallig ook Beau in Floradorp gezien op televisie, deze serie ging over een volksbuurt in Amsterdam Zuid-Oost. Daar doet Esmeralda met haar stichting Florakokje zoveel goede dingen voor de kansarme kinderen en mensen die net buiten de voedsel bank vallen. Ze geeft 170 gezinnen eten en kleding. Die kinderen gaan vaak zonder ontbijt de deur uit, in het weekend krijgen deze kinderen dan ontbijt en een warme gezonde maaltijd. De door hardloopaanbiedingen gedoneerde sportkleding en schoenen zijn in 2021 goed terechtgekomen.

   

 • dagbesteding de Zwaan

Deze dagbesteding voor mensen die een WMO, WLZ of activeringstraject hebben. Gesitueerd in Gouda verkoopt de door hardloopaanbiedingen gebruikte sportschoenen en -kleding tegen een klein prijsje aan de clienten in hun eigen winkeltje. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om activiteiten mee te betalen. Hetgeen niet verkocht is gaat naar tweedehands winkels.

 

Onbruikbare hardloopschoenen gaan naar FastFeetGrinded

Schoenen die niet meer verkoopbaar zijn, niet geschikt voor de voedselbank en afgeschreven of kapot wordt opgehaald door FastFeetGrinded.

We zijn een samenwerking opgestart met FastFeetGrinded. Zij halen enkele keren per jaar onze onverkoopbare retouren en afgeschreven hardloopschoenen op om te recyclen. 

Dit Nederlandse bedrijf heeft een unieke recycling machine ontwikkeld dat gebruikte sportschoenen verpulverd en de onderdelen ervan scheidt. De overgebleven grondstoffen zijn zo puur dat ze daar zelfs al weer een nieuwe schoen van hebben weten maken! Verder worden deze overgebleven materialen zoals de rubber korrels van de zolen gebruikt voor o.a. sportvelden en sportcourts op schoolpleinen.

Hiermee hopen zij in plaats van een weggooi industrie meer een circulaire industrie rondom sportschoenen te kunnen verwezenlijken. Wij steunen dit initiatief door de afgeschreven schoenen gratis te doneren.

 

Printen en papierverbruik vermindert in 2021

In een werkomgeving wordt jaarlijks veel papier gebruikt. Gewoon goedkoop papier wordt in andere landen geproduceerd en is belastend voor het milieu. Wij hebben daarom besloten alle klantfacturen via de mail te versturen. Dit scheelt al gauw een pallet papierverbruik per jaar!

 

Gerecycled Veezel papier

In 2021 zullen alle pakbonnen die in de pakketten gaan bestaan uit circulair Veezel© papier. Herkenbaar aan een lichtbruine vezelachtige structuur.

Veezel© is een Nederlands product, gemaakt van voornamelijk gerecycled papier met bermgras, dat tot voor kort gezien werd als afval. Ditzelfde bermgras (o.a. van de N11) dient nu als grondstof voor Veezel© en reduceert hiermee de uitstoot van CO2. Veezel© is een circulair product door de unieke lokale ketensamenwerking, heeft hierdoor minder CO2 uitstoot. Het is tevens na gebruik weer volledig te recyclen.

 

Inkoop duurzame hardloop producten heeft voorrang

Op dit moment werkt Hardloopaanbiedingen.nl al nauw samen met sportmerken die met enige regelmaat duurzame sportkleding of milieuvriendelijke sportschoenen produceren. Binnen de grotere merken (Nike,Brooks,Asics,NewBalance) zien we al een duidelijke kentering in gebruik van gerecyclede polyester en stoffen.

We hebben onszelf als doel gesteld om de komende jaren op zoek te gaan en voorrang te geven aan groenere leveranciers die circulair werken of eco vriendelijke producten maken. Lees hier meer over de duurzame merken die we op dit moment al verkopen in de webshop www.hardloopaanbiedingen.nl

Een gerecyclede hardloopbroek of eenvoudiger te recyclen hardloopshirt herken je direct aan het volgende logo:

Eco-friendly | Hardloopaanbiedingen.nl

Bekijk hier ons huidige assortiment duurzame producten

 

CO2 uitstoot transport

Door de grootte van de verzenddozen zoveel mogelijk te verkleinen proberen we de transportvervuiling (en co2 uitstoot) te verkleinen Die lege ruimtes in de verzenddozen nemen extra ruimte in in de vrachtwagens en rolcontainers. Dit zorgt voor meer vrachtwagens op de weg, filevorming, vervuiling en meer CO2 uitstoot.

 

Verzendzakken in plaats van dozen

In september 2020 zijn we daar waar mogelijk al overgegaan naar gebruik van deels gerecyclede verzendzakken. Dit scheelt soms al een rolcontainer per dag! Deze  verzendzakken gemaakt van gerecycled plastic zijn ook thuis bij onze klant eenvoudig via de PMD scheiding te scheiden in het afval. 

 

Groenere taperollen

Vanaf april 2021 worden de verzenddozen dichtgemaakt met tape gemaakt van 30% minder plastic dan voorheen. 

   groene tape dozen hardloopaanbiedingen  

 

CO2 beperken via stimuleren groene bezorgingsopties

Op dit moment onderzoeken we of het mogelijk is om een "groene" verzendoptie te stimuleren. Dit kan door tijdens het bestelproces de verzendopties die het minst belastend zijn goedkoper te maken. Thuisbezorgen is namelijk het meest milieuvervuilend. Af laten halen bij een POSTNL locatie is al minder vervuilend. 

 

PostNL meest duurzame pakketbezorger

PostNL is de bezorgdienst waar hardloopaanbiedingen al meer dan 10 jaar gebruik van maakt voor het verzenden van de bestellingen.

Wist je dat? PostNL behoort tot de meest duurzame bedrijven in de logistieke en transportsector en staat op de derde plaats van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Lees hier via de link meer over wat PostNL zoal doet om zijn verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid.

PostNL wederom in top 3 Dow Jones Sustainability

 

Voetprint compensatie

Als (commercieel) bedrijf heb je nu eenmaal meer afval en gebruik van energie dan een normaal huishouden. Om onze footprint te compenseren zijn we daarom enkele duurzame initiatieven gestart in 2020.

Zo hebben we al groene planten in de werkomgeving geplaatst. Ons nieuwste doel is stenen uit de straat en meer groen erin!

 

The Ocean Cleanup

We sponsoren jaarlijks met geldbedragen groene initiatieven zoals: Ocean Cleanup. Dit goede doel vist met een innovatief ontwikkeld systeem plastic uit de zee en rivieren en zorgt dat het gerecycled wordt aan land.

 

100% electrisch rijden en woonwerkverkeer op de fiets

Het team van hardloopaanbiedingen draagt persoonlijk ook zijn steentje bij. Zo proberen we zoveel mogelijk met de fiets of trein naar het werk te gaan en/of te carpoolen. Electrisch rijden wordt extra gestimuleerd en financieel mogelijk gemaakt. Vanaf 1 Januari 2021 zijn daarom alle lease/bedrijfsauto's 100% electrisch.


Stappenplan duurzaam ondernemen

Niet alleen de website en het Hardloopaanbiedingenlogo maar ook wijzelf worden steeds "groener". Zo hebben we een ambitieus maar haalbaar stappenplan voor duurzamer ondernemen gemaakt met elkaar voor komende 2 jaar:

 1. Gerecyclede producten krijgen zoveel mogelijk voorrang bij inkoop.
 2. Leveranciers worden aangesproken op wat zij doen om duurzamer te werken en produceren. Ook verpakkingsmaterialen worden vervangen voor duurzame opties.
 3. Duurzame producten in de webshop krijgen een groen herkenbaar logo.
 4. Duurzame initiatieven en projecten worden opnieuw financieel ondersteund.
 5. Afvalbeperkende maatregelen in het bedrijf, kantoor en magazijn worden gestimuleerd.
 6. We gaan papierstromen verkleinen, minder printen meer mailen. Verpakkingstape en verf op de dozen milieu vriendelijker.
 7. Transportvervuiling verkleinen door klanten "groenere en goedkopere" verzendopties te bieden.
 8. Zelf energie opwekken d.m.v. zonne energie? Deze optie verder uitwerken en onderzoeken.
 9. Flexwerken en thuiswerken zoveel mogelijk stimuleren door te kijken naar werktijden, en zo te helpen bij de voorkoming van files.
 10. Zowel binnen als buiten het bedrijfspand meer planten/groen, tegels vervangen voor groene planten.
 11. Doel eind 2021 is 50% minder co2 uitstoot dan 2020 door woon/werkverkeer.
 12. Energielabel bedrijfspand verhogen. Verwarmingen lager zetten, HR ketel, tochtstrips, ledverlichting, computers uit s'avonds etc.
 13. Groene stroomleverancier.
 14. Via vereniging bedrijventerrein Gouwepark milieuverbeterende maatregelen opvragen.
 15. Ploggingrun organiseren op het bedrijventerrein? Plogging is hardlopen en zwervend vuil van de straat oprapen tegelijk.
 16.  

Heb je zelf ook goede ideeën of opmerkingen over wat wij zouden kunnen doen om onze footprint te verkleinen? Mail deze dan naar klantenservice@hardloopaanbiedingen.nl t.a.v. Eva (duurzaamheids ambassadeur) en wij zullen serieus kijken wat haalbaar is!

 

Sportieve en groene groet,

Eva Jansen

Duurzaamheids ambassadeur hardloopaanbiedingen.nl

 

 
Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.