Duurzame hardloopmerken

Craft Sportswear

Odlo 

Brooks

 

CRAFT sustainability

Craft is een leverancier van sportproducten uit Zweden. Zij integreren duurzaamheid in de kern van hun dagelijkse bedrijfsvoering. Het werk omvat onder meer het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de toeleveringsketen. Het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en het introduceren van organische en milieuvriendelijke materialen.

Lees meer over Craft sustainability en hun doelen voor de komende jaren:

https://www.craftsportswear.com

 

Craft SEAQUAL ® YARN    

SEAQUAL Polyester is gerecycled polyestergaren van hoge kwaliteit dat gemaakt is van hergebruikte PET en plastic zwerfafval van zee.

 

SEAQUAL INITIATIVE is een unieke samenwerkende gemeenschap (uit Spanje) die plastic vervuiling bestrijdt. SEAQUAL INITIATIVE werkt samen met de afvalbeheer- en recyclingindustrie om zwerfvuil op zee om te zetten in Upcycled Marine Plastic, zodat toonaangevende merken en fabrikanten inspirerende duurzame producten kunnen maken.

 

Zwerfvuil van onze stranden, gevonden op de oceaanbodem en het oppervlak, of via rivieren en estuaria in onze oceanen terechtgekomen, wordt verzameld door schoonmaakprogramma's. Het wordt vervolgens gesorteerd in verschillende materiaalsoorten. Het plastic gedeelte wordt gereinigd en omgezet in Upcycled Marine Plastic bij door SEAQUAL INITIATIVE goedgekeurde faciliteiten. 

 

Het wordt vervolgens teruggegeven aan de industrie om te worden omgezet in mooie, nieuwe, duurzame producten.

 

 

  • SEAQUAL®YARN is een 100% post-consumer gerecycled polyestergaren van hoge kwaliteit dat Upcycled Marine Plastic van SEAQUAL INITIATIVE bevat.
  • SEAQUAL®YARN is qua fysische eigenschappen vrijwel identiek aan nieuw polyester en is verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen (zowel in continu filament als in stapelvezel).
  • SEAQUAL®YARN wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder kleding en accessoires, meubel- en autobekleding, woninginrichting en technisch textiel.
  • SEAQUAL®YARN bevat ongeveer 10% Upcycled Marine Plastic (van plastic zwerfvuil op zee), de overige 90% is post-consumer PET van landbronnen.

 

Kijk voor meer informatie over SEAQUAL op: https://www.seaqual.org/

 

Craft STANDARD 100 by OEKO-TEX®

STANDARD 100 by OEKO-TEX® is één van s'werelds bekendste labels voor textiel dat is getest op schadelijke stoffen.

 

Als een product de STANDARD 100 label heeft, kun je er zeker van zijn dat ieder component van dit stuk textiel, iedere draad, knoop en andere accessoires is getest op schadelijke stoffen en het artikel dus veilig is voor de volksgezondheid en het milieu.

 

De tests worden gedaan door onafhankelijke OEKO-TEX® partners op basis van de OEKO-TEX® criteria catalog. Deze catalogus wordt 1 keer per jaar geupdate met nieuwe wetenschappelijke kennis. Zodat de fabrikanten van de artikelen hier constant gebruik van kunnen maken en zeker zijn van een veilig product.

 

Kijk voor meer informatie naar: https://www.oeko-tex.com

 

 

 

 

ODLO sustainability

 

FAIR WEAR FOUNDATION LIDMAATSCHAP

Al in de jaren negentig ondertekende ODLO een gedragscode met zijn fabrikanten. In 2009 werd het herzien om in overeenstemming te zijn met de vereisten van de Fair Wear Foundation en werd het opnieuw ondertekend door elk van de fabrikanten.

 

Deze meest restrictieve code op de markt is gebaseerd op de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

 

ODLO is een lid, met de status van leider, van de Fair Wear Foundation (FWF). Die ernaar streeft de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie wereldwijd te verbeteren. FWF controleert of producenten zich aan hun gedragscode houden en passende verbeteringen aanbrengen.

 

Als multistakeholderinitiatief is de onafhankelijkheid van FWF gegarandeerd omdat het wordt bestuurd door vakbonden, ngo's en bedrijfsverenigingen. Transparantie en verantwoording zijn sleutelprincipes van de organisatie.FWF-leden werken aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in fabrieken die over de hele wereld genaaid textiel produceren. De basis van de samenwerking tussen FWF en zijn leden is de code van arbeidspraktijken. Acht arbeidsnormen vormen de kern van deze gedragscode. FWF-leden zijn contractueel verplicht om aan deze normen te voldoen.FWF verifieert of bedrijven de code van arbeidspraktijken naleven door middel van fabrieksaudits en klachtenprocedures, door middel van audits van de managementsystemen van haar leden en door uitgebreid overleg met belanghebbenden in de producerende landen. FWF deelt haar kennis en (lokale) contacten met haar aangesloten bedrijven, waardoor zij toegang krijgen tot informatie over lokale wetgeving, arbeidswetgeving en cultuur.Leden moeten een effectief controlesysteem opzetten, inclusief fabrieksaudits, fabriekstrainingen en fabrieksbezoeken. FWF heeft een klachtenprocedure waarmee fabrieksarbeiders anoniem misbruik kunnen melden in verband met arbeidsomstandigheden. Om werknemers bewust te maken van arbeidsrechten, biedt FWF ook Workplace Education Program aan.

 

Meer informatie over Odlo en duurzaamheid:

https://www.odlo.com/nl/nl/onze-wereld/sustainability-social-responsibility.html

 

ODLO BE AWARE OF WHAT YOU WEAR

De nieuwe Warm ECO-collectie brengt hoogwaardige uitrusting met een minimale impact op het milieu. Zowel de Performance als de Active Warm Eco-collecties zijn gemaakt van gerecycled garen, waarbij gebruik wordt gemaakt van PET-flessen en de productie van nieuw polyester wordt vermeden. 

De Performance Warm Eco maakt gebruik van een state-of-the-art naadloze technologie. Daar waar het lichaam gevoelig is voor kou, combineert de organische body mapping constructie naadloos isolerende 3D-gebreide structuren, zodat de warmte blijft waar je het nodig hebt. In die zones waar warmteafvoer belangrijk is, wordt overmatige warmte door de maasstructuren weggevoerd.

 

 

BROOKS Product sustainability

Brooks is het grootste hardloopschoenen brand ter wereld. Dat zich tevens als enige sportmerk volledig legt op hardlopen cq running. Brooks heeft de laatste jaren de focus gelegd op meer en meer gebruik van gerecyclede materialen op de twee grootste ingrediëenten, polyester en EVA in hardloopschoenen.

 

Voor het polyestergebruik in het bovenwerk en de stoffen van de schoenen wordt minimaal 20% recycled materiaal gebruikt.

 

The Climate Pledge

Brooks heeft als eerste atletisch merk the Climate Pledge ondertekend. Daarmee gaan zij de uitdaging aan om in 2040 0% koolstoof uit te stoten. Deze Climatepledge is inmiddels al door meer dan 50 bedrijven uit diverse sectoren ondertekend, waaronder bijv. Amazon.

 

De eerste stappen voor een beter milieu zijn al gezet door Brooks. Zo hebben ze de intentie om in 2023 alle textiel (waaronder ook het bovenwerk van hardloopschoenen) van 100% gerecyclede petflessen te maken. In de Brooks Glycerin 19 dames en heren zitten zelfs nu al 4 gerecyclde flessen per schoen verwerkt. Wat ook in de upper, tong en veters verder verwerkt zal worden.

 

BioMoGo DNA

In de midzolen van bepaalde Brooks hardloopschoenen waar BioMoGo in is verwerkt kan de garantie worden gegeven dat hier een organisch en niet giftig materiaal in is verwerkt. Dit organische materiaal breekt 50x sneller af als het terecht komt in de natuur dan gewone EVA.

Biomogo zit inmiddels in vrijwel alle schoenmodellen verwerkt, vaak verwerkt in DNA loft.

 

Schoenendoos Brooks 100% gerecycled 

De schoenendoos van Brooks schoenen is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en tevens 100% recyclebaar.

 

Brooks hardloopschoenen vegan

Brooks hardloopschoenen zijn allemaal 100% vegan. Behalve de wandelschoenen, deze zijn van leer gemaakt en dus niet vegan.

 

Bekijk via deze link meer informatie over wat Brooks Running doet aan duurzaamheid: Running Responsibly

 
Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.