Goede doelen


Wij van Hardloopaanbiedingen.nl houden van hardlopen. Het is onze passie. Wat voor doel je ook hebt met hardlopen of andere sporten het is goed voor je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Als grootste hardloopwebwinkel voelen wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor mensen die ziek zijn of andere problemen hebben. Daarom sponsoren wij acties die verbonden zijn aan diverse goede doelen. Hopende hiermee een steentje bij te dragen aan de gezondheid, leefbaarheid en sportiviteit van mensen.2018
Hardloopaanbiedingen.nl sponsort dit jaar het Roparun team 104 Fource Automotive.

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.
Meer informatie of wil je zelf een bijdrage leveren aan dit team: www.roparun.nl/nl/teams/alle-teams/

Hardloopaanbiedingen.nl sponsort het Helen Dowling Instituut door bidons beschikbaar te stellen als bedankje voor de lopers die met hun deelname aan de Dam tot Damloop zoveel mogelijk geld op halen voor de psychologische zorg aan kankerpatiënten en hun naasten.

Het Helen Dowling Instituut is een ggz-instelling die zich richt op psychologische zorg bij kanker. Zij bieden zorg aan alle mensen met kanker en hun naasten die psychologische hulp nodig hebben. Dit op drie locaties in Nederland. Naast de zorg verrichten zij onderzoek en bieden ze scholing.

Hardloopaanbiedingen.nl sponsort ook enkele personen die zich inzetten voor een goed doel. Onder andere door een hardloopshirt of hardloop accessoires ter beschikking te stellen zodat zij comfortabel kunnen hardlopen richting hun doel. Lees hieronder hun verhaal:


Esther Ruijgrok gaat de marathon van New York lopen voor Villa Joep. 

"Aanstaande 6 november is de marathon van New York en deze marathon wil ik gaan lopen voor Villa Joep. De marathon is 42,2 kilometer. Vorig jaar ben ik zelf behandeld tegen borstkanker. Na 2 operaties, 21 bestralingen en 13 chemokuren ben ik klaar met de behandelingen en probeer ik de draad weer op te pakken. Gelukkig gaat het lichamelijk nu super goed met me en met deze loop wil ik laten zien dat ik de kanker heb overwonnen én iets doen voor het goede doel.

Waarom Villa Joep?
Villa Joep is een stichting, opgericht door de ouders van de aan neuroblastoom overleden Joep. Deze stichting zal geld inzamelen voor onderzoek specifiek gericht tegen neuroblastoom kinderkanker. Elke euro die binnen komt wordt aan onderzoek besteed. De genezingskans is op dit moment maar 30%. Het ultieme doel van Villa Joep is ieder kind met neuroblastoom kinderkanker te genezen. Dit is zeker mogelijk, maar alleen door onderzoek. Onderzoek kan slechts plaatsvinden bij voldoende financiële middelen. Deze middelen komen altijd uit donaties.

Villa Joep heb ik leren kennen toen in november 2005 bij mijn zoon Rick (toen 5 jaar) de meest agressieve vorm van kinderkanker "neuroblastoom" werd geconstateerd. Jaarlijks worden er in Nederland +/- 20 kinderen getroffen door deze ziekte en in 2005 was de overlevingskans van de neuroblastoom patiëntjes maar 20% (nu dankzij villa Joep 30%).

Hoe gaat het nu met Rick?
Wij kunnen gelukkig zeggen dat het met onze Rick super goed gaat. Maar dat dit heel bijzonder is mag duidelijk zijn! Het is een gezonde puber van 16 jaar, gaat naar Havo 5 en is zich aan het richten op een vervolgstudie."

Groet Esther


Jeroen Dorstijn gaat een Muskathlon lopen voor stichting Compassion.

"Mijn naam is Jeroen Dorstijn, ik ben 26 jaar en ben getrouwd met Petra. Samen hebben we een prachtig zoontje, Boaz. Van jongs af aan ben ik een actief sporter geweest en de laatste jaren ben ik heel actief geworden in het hardlopen.
In september ik een Muskathlon ga lopen. Dit is een marathon (42km), waarbij je geld en sponsors inzamelt voor stichting Compassion. In mijn geval is de Muskathlon in Ecuador en de reis vindt plaats van 21 september t/m 1 oktober. In deze reis van 10 dagen zal ik de verschillende Compassion-projecten bezoeken, op huisbezoek gaan bij kinderen, de kerken bezoeken en op de een na laatste dag natuurlijk de marathon lopen. Een heel bijzondere reis dus!
De reis draait om zoveel mogelijk sponsors en geld ophalen voor kinderen in armoede. Mensen kunnen op twee manieren betrokken raken: door een bedrag te sponsoren of een kindje te sponsoren voor slechts €33,- per maand. Daardoor kan een kindje naar school, naar de kerk en krijgt hij of zij te eten en te drinken. Bovenal krijgt een kindje weer een toekomst! Het is mijn verlangen om het verschil te maken in zoveel mogelijk levens van kinderen. Hier zet ik me dus helemaal voor in!
Inmiddels heb ik al 14 kinderen die gesponsord worden op structurele basis, wat betekent dat ze een toekomst hebben! Daarnaast is er al ruim €2000,- aan contanten binnen. Ontzettend mooi dus om te zien dat we zoveel voor de kinderen kunnen betekenen.

Omdat de reis zelf me behoorlijk wat geld kost, heb ik gezocht naar enkele sponsors voor de accessoires die noodzakelijk zijn voor het lopen van een marathon. Hardloopaanbiedingen.nl heeft mij een goede drinkgordel en hardloopshirt gesponsord. Ik ben hen dankbaar voor de betrokkenheid en vind het gaaf om zo samen te mogen werken aan dit project. Op deze manier zijn ze betrokken en maken ook zij een verschil in de levens van veel kinderen."

Een sportieve groet,
Jeroen DorstijnMarijke Roskam gaat de de NY marathon lopen voor Kika!
 
Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.