Hardloopsokken

103 resultaten |

Lees meer over hardloopsokken! Wat voor soorten zijn er? Welke moet je hebben? Lees hier snel verder.

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. >

Terug naar boven

 

Hardloopsokken; wat zijn hardloopsokken nou eigenlijk?

Hardloopsokken zijn sokken speciaal ontwikkeld voor het hardlopen....(ja das lekker makkelijk zo ken ik er nog wel een paar;). Hardloopsokken zijn gemaakt van kunststofvezels die geen vocht op kunnen nemen. In hardloopsokken wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken om de hardlopende voet optimaal te bedienen.

 

Hardloopsokken worden naadloos geproduceerd, dit betekent dat de naden zoveel mogelijk liggen verzonken in de stof om schuren te voorkomen.

 

Een hardloopsok is over het algemeen anatomisch gevormd dat wil zeggen speciaal voor de linker- en rechtervoet.

 

Bij hardloopsokken worden er op verschillende plekken in de voet veel soorten materiaal gebruikt. Op de wreef is het dikker voor meer comfort bij het veteren. Op de tenen is het materiaal slijtvast en onder de voetboog heeft het materiaal een meer open structuur. Dit alles is bedoeld om het ademend vermogen te bevorderen.

 

In tegenstelling tot normale sokken zijn hardloopsokken dus gemaakt om het zweet van de voet zoveel mogelijk door te geven aan de volgende laag, in dit geval de schoenen. Omdat de vezel hydrofoob(waterafstotend) is zal de sok en dus je voet droog blijven tijdens het hardlopen.

 

Waarom kan ik geen normale sokken gebruiken?

Natuurlijk kun je ook in je normale sokken gaan hardlopen, alleen zal het comfort een stuk minder zijn en wordt de kans op blaren aanzienlijk vergroot. Zweetvoeten, schimmels en kalknagels krijgen in gewone sokken de kans zich te openbaren.

 

Sokken worden aan onze voeten gedragen en zorgen ervoor dat schoenen lekker zitten. De nadruk bij normale sokken ligt dan ook op comfort! Dit betekent dat de sokken als belangrijkste functie hebben de voet een comfortabel gevoel te geven. Voeten transpireren net als andere delen van het lichaam. Zweetklieren komen in de gehele huid voor maar in de handen, voeten en oksels zijn de meeste zweetklieren aanwezig. Je transpireert altijd . Bij normale temperaturen tot 1 liter per etmaal. Als je veel sport dan kan dit oplopen tot 8 liter per etmaal.

 

In normale sokken nemen natuurlijke vezels zoals katoen en wol het vocht op. Hierdoor blijft de voet droog en comfortabel. Dit volstaat prima voor normaal gebruik, echter als je gaat sporten transpireer je veel meer. De natuurlijk vezels in je sokken en kleding kunnen het vocht wat je produceert niet aan en raken verzadigt en nat. Dit vermindert sterk het comfort en kan de huid week maken waardoor blaren sneller kunnen ontstaan.

 

Dus een goede reden om te gaan hardlopen met een paar goede hardloopsokken!

 

Verschillende soorten hardloopsokken

Alle hardloopsokken dienen hetzelfde doel:

 

 • ze houden je voeten droog en comfortabel tijdens het hardlopen
 • ze voeren het vocht af van de huid van je voeten
 • ze voorkomen blaren
 • ze geven extra ondersteuning aan je voetboog zoals de Herzog enkel compressiesokken
 • ze zijn beter bestand tegen slijtage en gaan langer mee dan gewone sokken

 

Er zijn verschillende modellen hardloopsokken op de markt. Hardloopaanbiedingen.nl heeft een groot assortiment hardloopsokken leverbaar in verschillende lengtes en soorten.

 

De belangrijkste verschillen in de hardloopsokken zit in de lengte van de schacht en zijn in te delen in 4 lengtes.

 

 1. sokken met een schachtlengte tot op of net onder de enkel zoals de X-socks marathon of X-socks speed two
 2. sokken met een korte schachtlengte tot 2 cm boven de enkel zoals de X-socks short of X-socks sky run
 3. sokken met een middellange schachtlengte tot halverwege de kuit (veel verkocht in de winterperiode) zoals de X-socks midcalf
 4. sokken met een lange schachtlengte tot aan de knie zoals de X-socks energizer

 

Welk merk hardloopsokken is de beste?

Hardloopaanbiedingen.nl biedt een ruim assortiment met hardloopsokken aan van verschillende merken en probeert altijd de beste deals te regelen voor de hardlopers. Probeer gewoon wat uit en ontdek welke sokken en merken het beste bij je passen. Zoek je 1 paar of liever gelijk een 2-pack of 3-pack, kijk voor de beste deals op hardloopaanbiedingen.nl/hardloopkleding/hardloopsokken/

 

De grote merken maken natuurlijk ook runningsocks zoals ASICS, NIKE, CRAFT en ODLO, echter is de categorie hardloopsokken voor hun vaak bijzaak. Merken als X-SOCKS en HERZOG hebben als core business hardloopsokken en zijn hier dus in gespecialiseerd. Zij doen onderzoek naar de beste producten, verbeteren deze constant en gebruiken de nieuwste materialen.

 

Hardloopsokken speciaal voor dames

X-socks maakt hardloopsokken speciaal voor dames, de maatvoering is afgestemd op de damesvoet en de sokken zijn leverbaar in een frisse lichtblauwe kleur. Je vindt ze hier.

 

Compressiekousen of hardloopsokken?

Compressiekousen of hardloopsokken, welke moet ik kiezen? Compressiekousen dienen een ander doel dan hardloopsokken. Compressiekousen kunnen een uitstekend middel zijn om blessures te voorkomen en helpen genezen. 

 

Ben je gevoelig voor onderbeen(kuit, scheenbeen)blessures? Dan zijn de HERZOG compressiekousen de oplossing voor jou! Zoek je meer ondersteuning in je voeten dan zijn de HERZOG enkel compressiesokken zeker het proberen waard!

 

Wil je meer weten over sokken of heb je nog een vraag hierover neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Onze specialisten staan je graag te woord met al je vragen!

 

Terug naar boven

Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.