Klik op de button als je het hardloopschoopschema voor natural running wilt printen of wilt opslaan.

 


 

De Natural runnert...tussen 2010 en 2016 niet weg te denken uit het gemiddelde deelnemersveld.

Tegenwoordig net zo zeldzaam als BIGFOOT en NESSIE. Toch is het voor veel lopers een geweldige training en zeker niet te onderschatten. Ben je de trotse eigenaar van een paar minimalistische hardloopschoenen dan is het wel zaak om hier op een voorzichtige manier mee om te gaan. Deze manier van hardlopen is namelijk echt anders dan je wellicht bent gewend. Daarom is het van levensbelang om de belasting op je lichaam hiermee rustig op te bouwen.

 

Ben je op zoek naar een paar minimalistische hardloopschoenen dan kun je hier kijken.

 

Trainingsschema hoe te beginnen met minimalistische schoenen / natural running:

1e training

5 minuten op een laag tempo vóór of na de training op normale hardloopschoenen. Train niet langer, ook al voelt het erg goed!

 

2e training

Training op je normale hardloopschoenen.

 

3e training

Start je training met een warming-up op je normale hardloopschoenen. Luister goed naar je lichaam! Zijn je kuiten voelbaar stijf of gevoelig? Loop dan niet langer dan 5 minuten op je nieuwe minimalistische schoenen of wacht zelfs nog een training. 

Als je nergens last van hebt, ga dan voor 10 minuten op je minimalistische schoenen lopen. Heb je een langere training gepland? Trek na die 10 minuten je normale hardloopschoenen weer aan.

 

4e en 5e training

Normale training op je normale trainingsschoenen.

 

De periode hierna kun je de training op minimalistische schoenen opvoeren naar 15 minuten, 2 keer per week. Dit is voldoende om je voet- en kuitspieren sterker te maken en klaar te maken voor een volledige training op je minimalistische schoenen.

 

Heel veel plezier!

Sportieve groet, Frankie

 
Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.