Brooks hardloopschoenen

Wil je meer weten over het online kopen van Brooks hardloopschoenen? Lees meer onderaan de pagina 

 1. <
 2. >
 3. 1
 4. 2
 5. 3
 6. 4
 7. 5
 8. 6
 9. 7
 10. 8
 11. PrijsFilter
 1. <Meer weergeven
 2. >Meer weergeven
 3. 1
 4. 2
 5. 3
 6. 4
 7. 5
 8. 6
 9. 7
 10. 8

Verfijn resultaten

122 producten
Geslacht
Geslacht
Producttype
Prijs
Maat US
Meer maten »
Maat EU
Meer maten »
Kleur
Meer kleuren »

Terug naar boven

 

Brooks hardloopschoenen staan voor super pasvorm, goede stabilitiet, demping en stijl! Brooks is het grootste hardloopschoenenmerk ter wereld. Heel Amerika loopt al op Brooks Runningshoes, europa volgt snel.

 

Brooks hardloopschoenen ervaringen

 

Dankzij een stabiele innovatieve drijfveer, het zich volledig concentreren op running en zeer goede hardloopschoenen is Brooks 1 van de grootste en beste runningmerken ter wereld! Wij bij hardloopaanbiedingen zijn al jaren fan. De meeste medewerkers lopen zelf ook op Brooks schoenen. De meeste hardlopers ervaren Brooks runningschoenen als "lekker zacht"en comfortabel.

 

Bekende modellen Brooks hardloopschoenen zijn:

 • Brooks Glycerin
 • Brooks Ghost
 • Brooks GTS Adrenaline
 • Brooks Dyad
 • Brooks Transcend

 

Bekend om zijn sublieme pasvorm, zeer stabiele schoenen en continu vernieuwende technieken zijn de Brooks hardloopschoenen zeer geliefd. Innovatie technieken als:

 • DNA Loft 
 • GuideRails
 • BioMOGO

....staan garant voor een adaptieve demping en begeleiding bij het hardlopen.

 

Vegan? Brooks is ook één van de weinige hardloopmerken die past in een volledige VEGAN leestijl. Bij de productie van Brooks hardloopschoenen worden namelijk geen dierlijke producten gebruikt. Brooks heeft met BioMOGO de eerste volledig biologisch afbreekbare tussenzool gemaakt en is als merk dus ook zeer mileu bewust bezig.

 

Doordat de eigenaren van hardloopaanbiedingen al jaren een goede relatie hebben met de firma Brooks kunnen zij makkelijk, in grote aantallen en soms goedkoper inkopen bij dit hardloopmerk. Hierdoor is hardloopaanbiedingen vaak de goedkoopste hardloopshop en hebben wij het grootste assortiment Brooks hardloopschoenen dames en Brooks hardloopschoenen heren.

 

Om erachter te komen welke hardloopschoenen bij jouw passen of wat de opvolger van je huidige Brooks schoenen is kun je gebruik maken van de ShoeAdvisor. Doe nu direct deze online test. Heb je persoonlijk advies nodig en vraag je je af hoe hardloopaanbiedingen hierin advies kan geven? Bel dan met de klantenservice: 0182- 61 46 00 of  06-25269966 of mail naar: klantenservice@hardloopaanbiedingen.nl

 

Brooks het grootste runningbrand ter wereld!

Brooks bestaat sinds 1914 en is opgericht in Philadelphyia, een dochteronderneming van Berkshire Hathaway Inc.. Richt zich anders dan andere merken volledig op hardlopen. Heeft een eigen innovatief lab en werkt alleen maar met hardlopers. De hoofdvestiging ligt in Bothell, bij Seattle in de Verenigde Staten. Brooks is een fabrikant van hardloopproducten en heeft een ruim assortiment aan dames- en herenschoenen, kleding en accessoires in meer dan 40 landen wereldwijd te verkrijgen. In 1975 is Brooks het eerste bedrijf dat middenzolen gebruikt gemaakt van EVA Ethylene Vinyl Acetate, tegenwoordig door iedere sportschoenfabrikant gebruikt. In 1987 wordt “Brooks for Women” geïntroduceerd, de eerste hardloopschoenen die anatomisch speciaal voor de vrouwenvoet zijn gemaakt.

 

Brooks hardloopschoenen dames

Dames hebben vaker extra ondersteuning en goed aansluitende hardloopschoenen nodig. Daarom zijn bijvoorbeeld Brooks dames hardloopschoenen speciaal ontwikkeld voor de dames.  Brooks hardloopschoenen Defyance maar ook Brooks Glycerin, Brooks Ghost, Brooks Adrenaline GTS zijn soms leverbaar in een normale, smalle of extra brede leest. Wil je weten of je neutrale Brooks hardloopschoenen of antipronatie Brooks hardloopschoenen nodig hebt ? maak dan gebruik van de ShoeAdvisor.

 

Brooks hardloopschoenen heren

Hardloopschoenen voor heren moeten naast een vette uitstraling ook voldoende demping, ondersteuning en comfort hebben! Natuurlijk wil het oog ook wat, maar zelfs de grootste ALFA man zal op hardloopschoenen die niet lekker zitten niet lang hardlopen. Gelukkig heeft hardloopaanbiedingen.nl een groot assortiment Brooks hardloopschoenen voor heren. De Brooks Glycerin, Brooks Ghost, Brooks Adrenaline GTS, Brooks Dyad en Brooks Addiction zijn bijvoorbeeld naast de normale breedte ook leverbaar in een extra brede leest. Twijfel je nog over maat, kleur of model schoenen heren? Neem dan contact op met de klantenservice.

 

Welke Brooks hardloopschoen past bij mij?

Heb je een smalle voet of juist een extra brede voet? Wil je weten welke Brooks hardloopschoenen het beste bij jou passen of wat de opvolger is van jouw huidige model is? Doe dan direct de online test via ons schoenadvies. Als je ingelogd bent kun je zelfs een eigen loopprofiel aanmaken. 

 

Ik ben beginner, is Brooks een goed merk?

Daar kunnen wij met onze jarenlange ervaring kort en bondig in zijn; JA !

 

De sublieme demping, innovaties maar ook de stevigheid en stabiliteit van een Brooks schoen is perfect voor een beginner of herstarter. Probeer het eens en je wil nooit meer iets anders.

 

Ben je een beginnend hardlo(o)p(st)er of een herstarter? 

Dan kun je via de knop 'ik wil schoen advies' een selectie maken op basis van een aantal vragen. Uit deze vragen komt een lijst met hardloopschoenen naar voren welke volgens ons het beste passen bij de door jou gegeven antwoorden op deze vragen.

 

Ik heb een blessure welke schoenen heb ik dan nodig?

Doe de online test en kijk welke schoenen het beste bij jouw voeten, gewicht en loopstijl passen. Twijfels? bel of mail dan onze klantenservice.

 

De meeste blessures komen voort uit een stuk verlies van demping of overbelasting van het lichaam. Een paar nieuwe hardloopschoenen gaat daar zeker bij helpen, het dwingt je namelijk om rustig op te bouwen (rust te nemen) en verzekert je tegelijkertijd van verse en voldoende demping. Als je de juiste schoen voor jezelf hebt gevonden (neutraal of antipronatie) dan is het van LEVENSBELANG dat je het hardlopen weer rustig opbouwt. En dit doe je maar op één manier...door op deze link te klikken en het hardloopschema trouw en volledig te volgen.

 

Brooks runningshoes waar moet ik op letten en kan ik ze even proberen?

Als je de juiste hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen schoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten. Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 14 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

 

Wanneer is een Brooks hardloopschoen te groot of te klein?

De meeste Brooks runningschoenen vallen wat kleiner uit. Bovendien heb je voor het afwikkelen van de voet extra ruimte nodig voorin. Meestal voldoet daarin een halve of hele centimer ruimte na de grote teen. Voor het online kopen van de juiste hardloopschoenen heb je een aantal graadmeters nodig:

 

 • Wat is je “normale maat” van schoenen? Bestel dan je hardloopschoenen altijd minimaal 1 maat groter of gebruik ons maatadvies om de juiste maat te bepalen.
 • Heb je een erg smalle of extra brede voet? Bestel een paar smalle( 2A) of extra brede hardloopschoenen
 • Heb je voetproblemen? Bestel hier zooltjes en leg die in je nieuwe hardloopschoenen (haal de originele zool eruit)

 

Hoe wen ik aan nieuwe hardloopschoenen?

Ben je een ervaren hardloper of hardloopster en heb je gekozen voor een opvolgend model? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat een nieuw paar hardloopschoenen het lichaam op een andere manier zal belasten dan je oude schoenen (deze zijn immers op en versleten). Neem dus de tijd en bouw de trainingen/belasting langzaam op.

 

Ben je een ervaren hardlo(o)p(st)er en heb je gekozen voor een ander type schoen/merk/model dan je oude? Dan ben je goed bezig! Want een nieuwe omgeving/belasting zorgt er namelijk voor dat je lichaam sterker wordt. Maar PAS OP! Dit betekent namelijk ook dat je je lichaam significant anders zult belasten en dit vergt gewenning en een geleidelijke opbouw van de trainingen en dus belasting.

 

Opbouwen ( langzaam uitbreiden van het aantal kilometers, met maximaal10% per week) zorgt in de meeste gevallen voor een blessurevrije hardloopcarrière.

 

Hoe onderhoud ik mijn hardloopschoenen?

Brooks hardloopschoenen kun je prima onderhouden door ze af en toe af te spoelen met lauwwarm water en te laten drogen op de mat van je deur. Stop ze niet in de wasmachine want daar kunnen ze niet tegen! Zet ze te drogen op de mat, niet bij of op een verwarming, en haal eventueel het zooltje er uit.

 

Neutrale hardloopschoenen en Antipronatie hardloopschoenen

In de wereld van de hardloopschoenen kun je een groot onderscheid maken in neutrale hardloopschoenen en hardloopschoenen antipronatie. Je bent een neutrale loper als je niet over-proneert (naar binnen “zakt” met je enkel) maar neutraal (dus recht) loopt. Overpronatie komt regelmatig voor onder hardlopers. Als je juist naar buiten kantelt met je enkels, dan noemen we dat zelfs supinatie en is een neutrale hardloopschoen de beste keuze voor jou. Echter spelen gewicht, stand van de voeten en knieën, voorvoet- en haklanding en eventuele blessures of medische achtergronden ook een belangrijke rol.

 

Een neutrale hardloopschoen kunnen bijvoorbeeld de modellen Brooks Glycerin, Brooks Ghost of de Brooks Levitate zijn. Antipronatie hardloopschoenen zijn bij hardloopaanbiedingen ook verkrijgbaar zoals: Brooks Adrenaline GTS , Brooks Addiction of Brooks Beast. Bel of mail met onze klantenservice als je vragen hebt over jouw hardloopschoenen.

 

Brooks trail hardloopschoenen

Bij het trailrunning loop je niet op de weg maar op onverharde paden, strand en/of in het bos. Voor trailrunning heb je speciale trailschoenen nodig die extra ondersteunen, waterafstotend, vuilwerend en een grover profiel hebben. Voor een ruime betaalbare keuze in Trailrunning loopschoenen kun je bij hardloopaanbiedingen.nl zeker terecht. Bel of mail met de klantenservice als je meer informatie wenst.

 

Wat betekent supineren/supinatie en welke hardloopschoenen moet ik hier bij kiezen?

Supinatie ofwel het supineren van de voet tijdens de afwikkeling betekent dat de voet tijdens de landings-, stand- en afzet fase te weinig naar binnen kantelt en dus op de buitenkant ofwel laterale zijde van de voet afwikkelt. Het supineren kent vele vormen en meerdere oorzaken. De meest veel voorkomende oorzaken zijn; O-benen, een holvoet (hoge wreef) en een naar binnen gedraaid been. Het type schoen wat hier het beste bij past is een neutrale hardloopschoen met voldoende demping en flexibiliteit.  

 

Brooks hardloopschoenen antipronatie

Antipronatie ofwel overproneren van de voet tijdens het afwikkelen betekent dat de voet tijdens de landing-, stand- en afzet fase te veel naar binnen kantelt(proneren) en dus op de binnenkant ofwel mediale zijde van de voet afwikkelt. Het overproneren kent vele vormen en meerdere oorzaken. De meest veel voorkomende oorzaken zijn: X-benen, een platvoet(lage wreef) en een naar buiten gedraaid been. Het type hardloopschoen wat hier het beste bij past is een antipronatie hardloopschoen met voldoende demping en stabiliteit.

 

RUN HAPPY!

 

Terug naar boven

Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.