Hardloopschoenen neutraal

 1. <
 2. >
 3. 1
 4. 2
 5. 3
 6. 4
 7. 5
 8. 6
 9. 10
 10. PrijsFilter
 1. <Meer weergeven
 2. >Meer weergeven
 3. 1
 4. 2
 5. 3
 6. 4
 7. 5
 8. 6
 9. 10

Verfijn resultaten

158 producten
Geslacht
Geslacht
Leeftijd
Merk
Prijs
Maat
Meer maten »
Kleur
Meer kleuren »

Neutrale hardloopschoenen

In de wereld van de hardloopschoenen kun je een groot onderscheid maken in de neutrale hardloopschoen en niet-neutrale (anti-pronatie) hardloopschoen. Je bent een neutrale hardloper als je niet overproneert (overmatig naar binnen “kantelt” met je enkel) maar neutraal en dus recht loopt. Dit kan je met het blote oog niet zien, het is daarom heel belangrijk om daarover altijd eerst professioneel advies in te winnen bij een specialist. Zoek je een neutrale hardloopschoen voor dames? Klik dan hier voor de beste en goedkoopste hardloopschoenen van Asics, Brooks, Nike, Mizuno, Saucony. Goede neutrale hardloopschoenen veel demping zijn bijvoorbeeld: Asics Gel Nimbus, Asics Gel Cumulus,  Brooks Glycerin, Brooks Ghost, Saucony Triumph, Saucony Ride, Mizuno Wave Rider, Mizuno Wave UltimaNike Pegasus, Nike Vomero. Om erachter te komen welke hardloopschoenen bij jouw passen of wat de opvolger van je huidige schoenen is kun je gebruik maken van de ShoeAdvisor. Doe hier direct deze online test. Heb je persoonlijk advies nodig en vraag je je af hoe hardloopaanbiedingen hierin advies kan geven? Bel dan met de klantenservice: 0182- 61 45 00 of 06-25269966.

Welke hardloopschoen past het beste bij mij?

De meeste mensen lopen neutraal en kunnen dan ook prima weg op dit type hardloopschoenen. Echter spelen gewicht, stand van de voeten en knieën en eventuele blessures of medische achtergronden ook een belangrijke rol. Bij Hardloopaanbiedingen.nl kun je een groot assortiment aan neutrale hardloopschoenen heren en neutrale hardloopschoenen dames vinden, deze worden altijd met zorg door ons vakkundige team uitgezocht. Daarbij spelen pasvorm, comfort, demping en goede stabiliteit een belangrijke rol in het bepalen van de juiste loopschoenen. Zoek je een neutrale hardloopschoen heren? Klik dan hier voor het grootste assortiment en de beste kwaliteit hardloopschoenen van Asics, Brooks, Mizuno, Saucony en Nike. Heb je een brede voet of juist een extra smalle voet? Wil je weten welke schoenen het beste bij jou passen of wat de opvolger is van jouw huidige hardloopschoenen is? Doe dan direct de online test via ons schoenadvies. Als je ingelogd bent kun je zelfs een eigen loopprofiel aanmaken.

Ik ben beginner, waar begin ik dan met kiezen van een hardloopschoen?

Ben je een beginnend hardlo(o)p(st)er of een herstarter? Dan kun je via de knop 'ik wil schoen advies' een selectie maken op basis van een aantal vragen. Uit deze vragen komt een lijst met hardloopschoenen naar voren welke volgens ons het beste passen bij de door jou gegeven antwoorden op deze vragen.

Hardloopschoenen waar moet ik op letten en kan ik ze even proberen?

Als je de juiste hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen schoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten. Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 14 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

Wanneer is een hardloopschoen te groot of te klein?

De meeste runningschoenen vallen wat kleiner uit. Bovendien heb je voor het afwikkelen van de voet extra ruimte nodig voorin, meestal voldoet daarin een halve of hele centimeter ruimte na de grote teen. Voor het online kopen van de juiste hardloopschoenen heb je een aantal graadmeters nodig:

 • Wat is je “normale maat” van schoenen? Bestel dan je hardloopschoenen altijd minimaal 1maat groter
 • Heb je een erg smalle of extra brede voet? Bestel een paar smalle (2A) of extra brede (2E) hardloopschoenen
 • Heb je voetproblemen? Bestel hier zooltjes en leg die in je nieuwe hardloopschoenen (haal de originele zool eruit)

Ik heb last van mijn knieën/scheenbeen/kuit/heup, wat zijn goede schoenen en waar moet ik op letten?

De meeste van deze klachten komen voort uit een stuk verlies van demping of overbelasting van het lichaam. Een paar nieuwe hardloopschoenen gaat daar zeker bij helpen, het dwingt je namelijk om rustig op te bouwen (rust te nemen) en verzekert je tegelijkertijd van verse en voldoende demping. Als je de juiste schoen voor jezelf hebt gevonden (neutraal of antipronatie) dan is het van LEVENSBELANG dat je het hardlopen weer rustig opbouwt. En dit doe je maar op één manier...door op deze link te klikken en het hardloopschema trouw en volledig te volgen.

Hoe wen ik aan nieuwe hardloopschoenen?

Ben je een ervaren hardloper of hardloopster en heb je gekozen voor een opvolgend model? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat een nieuw paar hardloopschoenen het lichaam op een andere manier zal belasten dan je oude schoenen (deze zijn immers op en versleten). Neem dus de tijd en bouw de trainingen/belasting langzaam op. Ben je een ervaren hardlo(o)p(st)er en heb je gekozen voor een ander type schoen/merk/model dan je oude? Dan ben je goed bezig! Want een nieuwe omgeving/belasting zorgt er namelijk voor dat je lichaam sterker wordt. Maar PAS OP! Dit betekent namelijk ook dat je je lichaam significant anders zult belasten en dit vergt gewenning en een geleidelijke opbouw van de trainingen en dus belasting. Opbouwen ( langzaam uitbreiden van het aantal kilometers, met maximaal10% per week) zorgt in de meeste gevallen voor een blessurevrije hardloopcarrière. En dat doe je natuurlijk met een gedegen en passend opbouw hardloopshema...hey das ook toevallig deze kun je namelijk hier vinden.

Hoe onderhoud ik mijn hardloopschoenen?

Kunnen hardloopschoenen in de wasmachine? Het antwoord is simpel: NEE. Het wasmiddel en de hoge temperatuur zorgen voor uitdroging van de zool en daarmee verlies je demping tijdens het hardlopen. Hierdoor zal de schoen minder gaan werken en zijn ultieme zachtheid en vering kwijtraken. Renschoenen kun je het beste een beetje afspoelen onder de kraan met lauwwarm water en een borsteltje voor verwijdering van het vuil. Zet ze te drogen op de mat, niet bij of op een verwarming, en haal eventueel het zooltje er uit.

 

Neutrale hardloopschoenen en Antipronatie hardloopschoenen

In de wereld van de hardloopschoenen kun je een groot onderscheid maken in neutrale hardloopschoenen en hardloopschoenen antipronatie. Je bent een neutrale loper als je niet over-proneert (naar binnen “zakt” met je enkel) maar neutraal (dus recht) loopt. Overpronatie komt regelmatig voor onder hardlopers. Als je juist naar buiten kantelt met je enkels, dan noemen we dat zelfs supinatie en is een neutrale hardloopschoen de beste keuze voor jou. Echter spelen gewicht, stand van de voeten en knieën, voorvoet- en haklanding en eventuele blessures of medische achtergronden ook een belangrijke rol. Een neutrale hardloopschoen kunnen bijvoorbeeld de modellen Asics Nimbus, Brooks Glycerin, Mizuno Rider of de Saucony Triumph zijn. Antipronatie hardloopschoenen zijn bij hardloopaanbiedingen ook verkrijgbaar zoals: Asics Gel Kayano, Brooks Adrenaline of Saucony Omni. Bel of mail met onze klantenservice als je vragen hebt over jouw hardloopschoenen.

 

Wat betekent overproneren/antipronatie en welke hardloopschoenen moet ik hier bij kiezen?

Antipronatie ofwel overproneren van de voet tijdens het afwikkelen betekent dat de voet tijdens de landing-, stand- en afzet fase te veel naar binnen kantelt(proneren) en dus op de binnenkant ofwel mediale zijde van de voet afwikkelt. Het overproneren kent vele vormen en meerdere oorzaken. De meest veel voorkomende oorzaken zijn: X-benen, een platvoet(lage wreef) en een naar buiten gedraaid been. Het type hardloopschoen wat hier het beste bij past is een antipronatie hardloopschoen met voldoende demping en stabiliteit.
Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.