Hardloopschoenen neutraal

309 resultaten |

Neutrale hardloopschoenen zijn hardloopschoenen voor een neutrale afwikkeling. Meer weten? Klik hier.

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 10
 9. 18
 10. >

Terug naar boven

 

Neutrale hardloopschoenen, wanneer kies je hiervoor?

Neutrale hardloopschoenen zijn hardloopschoenen die geschikt zijn voor een hardloper met een neutrale manier van hardlopen. Of neutrale hardloopschoenen voor jou geschikt zijn hangt dus af van je loopstijl en kenmerken van de afwikkeling van jouw voet.

 

Wat betekent supinatie of supineren?

 

 

Supinatie wat betekent dat?

Hardlopers die supineren landen extreem op de buitenzijde van hun voeten. Zij hebben vaak klachten of irritaties bij de kleine teen, of aan de buitenranden van de voeten. Voor supinatie kun je het beste neutrale hardloopschoenen gebruiken met veel demping onder de voorvoet.

Bekijk hier onze selectie hardloopschoenen voor hardlopers en hardloopsters die supineren.

 

De betekenis van neutraal

Proneren is het naar binnen kantelen van de voet. Tijdens het afwikkelen kantelt de enkel in de stand-fase naar binnen om de piekbelasting van de landing op een natuurlijke manier te laten afvloeien. Bij een neutraal looppatroon gebeurt dit voldoende en zonder het overmatig naar binnen kantelen van de enkel (zie foto 1) in tegenstelling tot het looppatroon waarbij de enkel overmatig naar binnen kantelt ofwel overproneert (zie foto 2) . 

 

neutrale hardloopschoenen
Foto 1

 

antipronatie hardloopschoenen
Foto 2

 

De werking van neutrale hardloopschoenen

Neutrale hardloopschoenen zijn schoenen zonder sturende of corrigerende elementen in de tussenzool. Een neutrale hardloopschoen heeft voldoende demping en stabiliteit om het proneren(naar binnen kantelen) van de enkel te faciliteren. 

 

Hoe kun je neutrale hardloopschoenen herkennen?

Je kunt een neutrale hardloopschoen herkennen aan het feit dat deze geen blok of andere vorm van verharding aan de mediale(binnen) zijde van de zool heeft. Ze zijn als het ware rondom de zool gelijk in hardheid. 

 

Neutrale hardloopschoenen versus antipronatie hardloopschoenen

In de wereld van de hardloopschoenen kun je een groot onderscheid maken in neutrale hardloopschoenen en antipronatie hardloopschoenen. Het naar binnen kantelen van de voet tijdens het landen, noemen we proneren. Dat doet iedere hardloper. Je bent een neutrale loper als je niet over-proneert (overmatig naar binnen “kantelt” met je enkel) maar neutraal (dus recht) loopt.

 

Kantel je wel overmatig naar binnen met je enkel en wikkel je je voet af met nagenoeg alleen de binnenkant van jouw voet, dan kunnen antipronatieschoenen een oplossing zijn. Doe je dat niet, blijf dan bij neutrale hardloopschoenen.

 

Doe je juist het tegenovergestelde; dus wikkel je name af over de buitenkant van de voet, wordt dat supineren genoemd. Dit kan komen door bijvoorbeeld O-benen of holle voeten. Ook dan is een neutrale hardloopschoen de beste keuze.

Populaire neutrale hardloopschoenen

Neutrale hardloopschoenen zijn bij hardloopaanbiedingen in ruime mate verkrijgbaar voor zowel heren als dames. Populaire neutrale hardloopschoenen zijn:

 

 • Asics Gel Nimbus
 • Brooks Glycerin
 • Saucony Triumph
 • Nike Pegasus
 • Mizuno Wave Rider

 

Twijfel je of neutrale hardloopschoenen geschikt zijn voor jou?

De keuze van de juiste schoen is afhankelijk van de afwikkeling van de voet, maar ook andere factoren spelen een rol.

 

Bijvoorbeeld:

 • jouw gewicht
 • de stand van de voeten en of knieën
 • of je een voorvoet- midvoet- of haklanding hebt
 • eventuele blessures of medische achtergronden

 

Bij twijfel of je moet gaan voor neutrale hardloopschoenen of antipronatie hardloopschoenen, raadpleeg onze shoe advisor, ga langs bij een specialist, bel/mail onze klantenservice. Achter de klantenservice zitten medewerkers die allen bij een hardloopspecialist hebben gewerkt of zelfs jarenlang vertegenwoordiger van hardloopschoenen zijn geweest, zij voorzien je graag van goed advies. Je kunt ook via Whatsapp contact met ons opnemen! Wat jij het prettigst vindt.

 

Neutrale hardloopschoenen online kopen

Vind je het een lastige keuze om hardloopschoenen online te kopen? Twijfel niet, online je hardloopschoenen kopen heeft veel voordelen:

 

 • Prijs! Je bent niet voor niets op Hardloopaanbiedingen.nl.
 • Advies welke schoen bij jouw past.
 • Alle medewerkers op hardloopaanbiedingen.nl zijn ervaren hardlopers en hebben specialistische kennis op het gebied van hardloopschoenen. We hebben de shoe advisor gemaakt voor een eerste advies. We geven ook graag 1-op-1 advies. Bel onze klantenservice of stuur een Whatsapp en we helpen je graag!
 • De nieuwste modellen zijn direct leverbaar en je kunt schoenen makkelijk met elkaar vergelijken.
 • Voldoende keuze in neutrale hardloopschoenen!
 • Snel in huis. Je hoeft er niet voor naar een hardloopwinkel.
 • Uitproberen. Je kunt de neutrale hardloopschoenen uitproberen (lees hieronder hoe).
 • Gratis retourneren. Zitten ze onverhoopt toch niet lekker, stuur ze dan gratis terug.

 

Online gekochte neutrale hardloopschoenen uitproberen?

Dat kan! Als je de schoenen alleen binnen draagt kun je ze binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos terugsturen en andere bestellen.

 

Schoenen kun je binnenshuis passen door ze een uurtje aan te doen terwijl je bijvoorbeeld wat huishoudelijk werk doet of in beweging bent. Je voeten krijgen dan even de tijd om te wennen aan de nieuwe schoen. Zitten ze niet helemaal lekker zullen je voeten gaan protesteren na ongeveer 45 minuten. Dit is een hele goede indicatie of ze tijdens het hardlopen goed passen. Wellicht heb je een maat grote of kleiner nodig of zijn antipronatie hardloopschoenen toch een betere keuze. Twijfel je? Neem dan even contact op met de klantenservice.

 

Terug naar boven

Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.