Nike hardloopschoenen

  1. <
  2. >
  3. 1
  4. PrijsFilter
  1. <Meer weergeven
  2. >Meer weergeven
  3. 1

Verfijn resultaten

3 producten
Geslacht
Prijs
Maat
Kleur

Nike Sport

Nike is een sportmerk die in de diverse sportdisciplines is gespecialiseerd maar ook trendy hardloopkleding en hardloopschoenen maakt. NIKE is onder andere opgericht door Bill Bowerman. Deze voormalig Olympiër en coach op de Amerikaanse Oregon University was actief betrokken bij de ontwikkeling van beter materiaal en betere trainingsmethoden voor sporters. Hij was een succesvol atletiektrainer die het maximale uit zijn atleten en materiaal probeerde te halen.


Nike hardloopschoenen

Men zegt dat de vrouw van Bowerman door het bakken van wafels voor het ontbijt hem op het idee bracht van het gebruik van de wafelstructuur. Door het gebruik van deze structuur in een paar handgemaakte schoenen kwam hij tot de conclusie dat dit bijdroeg aan het draagcomfort en lichter gewicht van de schoenen. Phil Knight, student Accountancy én een middenafstandsloper, een van Bowermans atleten kwam op het idee om goedkope high-tec schoenen uit Japan naar Amerika te importeren. Via het Japanse bedrijf Onitsuka Tiger Shoes (later ASICS) kreeg hij proefmodellen uit Japan. Phil Knight heeft samen met Bowerman 500 dollar in het bedrijf Blue Ribbon Sport geinvesteerd en toen besloten ze Onitsuka Tigerschoenen uit Japan te importeren.

Hardloopaanbiedingen.nl heeft diverse modellen Nike hardloopschoenen in haar collectie. Wat dacht je van de Nike Air Zoom Structure en de Nike Lunarglide voor de overpronerende loper. Voor de neutrale loper hebben we de Nike Air Pegagus, Nike Air Zoom Elite, Nike Air Zoom Vomero en de alom bekenden trendy hardloopschoen Nike Free run 5.0.


Nike Logo

In 1971 wordt het logo (voor 35 dollar), nu bekend als de Swoosh ontworpen door Carolyn Davidson een ontwerpster. In 1978 wordt de bedrijfsnaam Blue Ribbon Sport omgezet in Nike en is het merk een officieel feit. In 1999 wordt het nieuwe Europese hoofdkantoor van Nike geopend in Hilversum en staat daar nog steeds.


Nike hardloopschoenen dames | Nike hardloopschoenen heren | Nike hardloopkleding | Nike sport accessoires
Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.