Saucony hardloopschoenen

Wil je meer weten over het online kopen van Saucony hardloopschoenen? Lees meer onderaan de pagina 

 1. <
 2. >
 3. 1
 4. 2
 5. 3
 6. 4
 7. 5
 8. PrijsFilter
 1. <Meer weergeven
 2. >Meer weergeven
 3. 1
 4. 2
 5. 3
 6. 4
 7. 5

Verfijn resultaten

76 producten
Geslacht
Geslacht
Producttype
Prijs
Maat US
Meer maten »
Maat EU
Meer maten »
Kleur
Meer kleuren »

Uniek door dat alle hardloopschoenen van Saucony een maximale heeldrop hebben van 8MM. Het hoogte verschil tussen hak en teen is dus 8mm. Veel andere merken werken nog met 10MM tot 12MM heeldrop in hun schoenen.

 

Een gedurfde zet van Saucony in 2014, alle hardloopschoenen verlagen met 4MM waardoor er geforceerd een andere manier van hardlopen te weeg wordt gebracht. Mede door overtuigend bewijs door gedegen onderzoek heeft Saucony dit aangedurfd. En het heeft ervoor gezorgd dat Saucony tot op heden wordt gezien als absolute voorloper in onderzoek en ontwikkeling als het gaat om hardloopschoenen.

 

Goede hardloopschoenen door continu verbeteren

Sinds de begin jaren negentig gebruikt Saucony het GRID systeem als demping voor de schoenen. Een wafelachtige structuur in de zool zorgt voor extra stabilisatie en demping. Het extreem dempende Powergrid is hier een afgeleide van.

 

In 2010 was Saucony absolute voorloper op het globaal introduceren van een minimalistische runningschoen wat een ware kentering in de hardloopwereld teweeg heeft gebracht. Saucony zal de komende jaren zijn positie als koploper in dit segment door innovatieve vernieuwingen alleen maar verder uitbouwen.

 

Bekende Saucony hardloopschoenen zijn de Saucony Triumph ISO, Saucony Guide en de Saucony Omni. Saucony heeft in 2014 de stoute hardloopschoenen aangetrokken door volledig te vertrouwen op hun kennis en onderzoek van biomechanica van het hardlopen en alle hardloopschoenen op een heeldrop gezet van 8mm. Dat wil zeggen dat het verschil tussen hak en teen 8mm is. Veel merken hadden destijds een heeldrop van 12mm.

 

Tot verbazing van menig (zelf verklaarde) hardloopspecialist zijn hier geen specifieke klachten uit voortgekomen. Sinds 2016 zie je dan ook dat alle grote merken een verlaging van de heeldrop hebben doorgevoerd.

 

De nieuwste innovatie van Saucony is de EVERUN. Dit is een 'dempend' materiaal waardoor je meer demping en reactiviteit ervaart. EVERUN is betere demping, direct onder de voet, gaat tot 40% langer mee en de temperatuur heeft weinig tot geen invloed op de dempende waarde van het EVERUN materiaal.

 

Bij hardloopaanbiedingen.nl kun je een ruim assortiment Saucony hardloopschoenen voor heren en dames vinden. Om erachter te komen welke hardloopschoenen bij jouw passen of wat de opvolger van je huidige Saucony schoenen is kun je gebruik maken van de ShoeAdvisor. Doe nu direct deze online test. Heb je persoonlijk advies nodig en vraag je je af hoe hardloopaanbiedingen hierin advies kan geven? Bel dan met de klantenservice: 0182- 61 46 00 of  06-25269966 of mail naar: klantenservice@hardloopaanbiedingen.nl

 

Saucony een stukje historie....

Saucony is als merk in 1910 opgericht onder de naam A.R. Hyde & Sons door de Russische immigrant Cobbler Abraham Hyde in Cambridge Amerika. De merknaam Saucony is genoemd naar de Saucon River in Pennsylvania en werd pas officieel gebruikt als naam in 1998. Het is een Amerikaans bedrijf van sportschoenen en sportkleding en in Europa vooral bekend in de atletiekwereld.

 

Saucony hardloopschoenen dames

Dames hebben vaker extra ondersteuning en goed aansluitende hardloopschoenen nodig. Daarom zijn bijvoorbeeld Saucony dames hardloopschoenen speciaal ontwikkeld voor dames. De Saucony Triumph, Saucony Ride en Saucony Omni zijn zeer comfortabele en goed dempende hardloopschoenen. Wil je weten of je neutrale Saucony hardloopschoenen of antipronatie Saucony hardloopschoenen nodig hebt ? maak dan gebruik van de ShoeAdvisor.

 

Saucony hardloopschoenen heren

Hardloopschoenen voor heren moeten naast een kekke uitstraling natuurlijk ook voldoende demping, ondersteuning en comfort hebben! Natuurlijk wil het oog ook wat, maar zelfs de grootste ALFA man zal op niet lekker zittende hardloopschoenen niet lang hardlopen. Gelukkig heeft hardloopaanbiedingen.nl een groot assortiment Saucony hardloopschoenen voor heren. De Saucony Hurricane, Saucony Triumph, Saucony Ride, Saucony Omni en Saucony Echelon zijn bij hardloopaanbiedingen.nl altijd leverbaar. Twijfel je nog over maat, kleur of model schoenen heren? Neem dan contact op met de klantenservice.

 

Welke Saucony hardloopschoen past bij mij?

Heb je een smalle voet of juist een extra brede voet? Wil je weten welke Saucony hardloopschoenen het beste bij jou passen of wat de opvolger is van jouw huidige model is? Doe dan direct de online test via ons schoenadvies. Als je ingelogd bent kun je zelfs een eigen loopprofiel aanmaken. Gelukkig heeft Saucony meerdere neutrale en antipronatie hardloopschoenen in verschillende breedte maten leverbaar.

 

Ik ben beginner, waar begin ik dan met kiezen van een hardloopschoen?

Ben je een beginnend hardlo(o)p(st)er of een herstarter? 

Dan kun je via de knop 'ik wil schoen advies' een selectie maken op basis van een aantal vragen. Uit deze vragen komt een lijst met hardloopschoenen naar voren welke volgens ons het beste passen bij de door jou gegeven antwoorden op deze vragen.

 

Ik heb last van mijn knieën/scheenbeen/kuit/heup, wat zijn goede schoenen en waar moet ik op letten?

De meeste van deze klachten komen voort uit een stuk verlies van demping of overbelasting van het lichaam. Een paar nieuwe hardloopschoenen gaat daar zeker bij helpen, het dwingt je namelijk om rustig op te bouwen (rust te nemen) en verzekert je tegelijkertijd van verse en voldoende demping. Als je de juiste schoen voor jezelf hebt gevonden (neutraal of antipronatie) dan is het van LEVENSBELANG dat je het hardlopen weer rustig opbouwt. En dit doe je maar op één manier...door op deze link te klikken en het hardloopschema trouw en volledig te volgen.

 

Hardloopschoenen waar moet ik op letten en kan ik ze even proberen?

Als je de juiste hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen schoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten. Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 14 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

 

Wanneer is een hardloopschoen te groot of te klein?

De meeste runningschoenen vallen wat kleiner uit. Bovendien heb je voor het afwikkelen van de voet extra ruimte nodig voorin, meestal voldoet daarin een halve of hele centimer ruimte na de grote teen. Voor het online kopen van de juiste hardloopschoenen heb je een aantal graadmeters nodig:

 

 • Wat is je “normale maat” van schoenen? Bestel dan je hardloopschoenen altijd minimaal 1 maat groter of gebruik ons maatadvies om de juiste maat te bepalen.
 • Heb je voetproblemen? Bestel hier zooltjes en leg die in je nieuwe hardloopschoenen (haal de originele zool eruit)

 

Hoe wen ik aan nieuwe hardloopschoenen?

Ben je een ervaren hardloper of hardloopster en heb je gekozen voor een opvolgend model? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat een nieuw paar hardloopschoenen het lichaam op een andere manier zal belasten dan je oude schoenen (deze zijn immers op en versleten). Neem dus de tijd en bouw de trainingen/belasting langzaam op. Ben je een ervaren hardlo(o)p(st)er en heb je gekozen voor een ander type schoen/merk/model dan je oude? Dan ben je goed bezig! Want een nieuwe omgeving/belasting zorgt er namelijk voor dat je lichaam sterker wordt. Maar PAS OP! Dit betekent namelijk ook dat je je lichaam significant anders zult belasten en dit vergt gewenning en een geleidelijke opbouw van de trainingen en dus belasting. Opbouwen ( langzaam uitbreiden van het aantal kilometers, met maximaal10% per week) zorgt in de meeste gevallen voor een blessurevrije hardloopcarrière.

 

Hoe onderhoud ik mijn hardloopschoenen?

Kunnen hardloopschoenen in de wasmachine? Het antwoord is simpel: NEE. Het wasmiddel en de hoge temperatuur zorgen voor uitdroging van de zool en daarmee verlies je demping tijdens het hardlopen. Hierdoor zal de schoen minder gaan werken en zijn ultieme zachtheid en vering kwijtraken. Renschoenen kun je het beste een beetje afspoelen onder de kraan met lauwwarm water en een borsteltje voor verwijdering van het vuil. Zet ze te drogen op de mat, niet bij of op een verwarming, en haal eventueel het zooltje er uit.

 

Neutrale hardloopschoenen en Antipronatie hardloopschoenen

In de wereld van de hardloopschoenen kun je een groot onderscheid maken in neutrale hardloopschoenen en hardloopschoenen antipronatie. Je bent een neutrale loper als je niet over-proneert (naar binnen “zakt” met je enkel) maar neutraal (dus recht) loopt. Overpronatie komt regelmatig voor onder hardlopers. Als je juist naar buiten kantelt met je enkels, dan noemen we dat zelfs supinatie en is een neutrale hardloopschoen de beste keuze voor jou. Echter spelen gewicht, stand van de voeten en knieën, voorvoet- en haklanding en eventuele blessures of medische achtergronden ook een belangrijke rol. Een neutrale hardloopschoen kunnen bijvoorbeeld de modellen Saucony Triumph, Saucony Ride, of de Saucony Echelon zijn. Antipronatie hardloopschoenen zijn bij hardloopaanbiedingen ook verkrijgbaar zoals: Saucony Hurricane, Saucony Omni of de Saucony Guide. Bel of mail met onze klantenservice als je vragen hebt over jouw hardloopschoenen.

 

Trail hardloopschoenen

Bij het trailrunning loop je niet op de weg maar op onverharde paden, strand en/of in het bos. Voor trailrunning heb je speciale trailschoenen nodig die extra ondersteunen, waterafstotend, vuilwerend en een grover profiel hebben. Voor een ruime betaalbare keuze in Trailrunning loopschoenen kun je bij hardloopaanbiedingen.nl zeker terecht. Bel of mail met de klantenservice als je meer informatie wenst.

 

Wat betekent supineren/supinatie en welke hardloopschoenen moet ik hier bij kiezen?

Supinatie ofwel het supineren van de voet tijdens de afwikkeling betekent dat de voet tijdens de landings-, stand- en afzet fase te weinig naar binnen kantelt en dus op de buitenkant ofwel laterale zijde van de voet afwikkelt. Het supineren kent vele vormen en meerdere oorzaken. De meest veel voorkomende oorzaken zijn; O-benen, een holvoet (hoge wreef) en een naar binnen gedraaid been. Het type schoen wat hier het beste bij past is een neutrale hardloopschoen met voldoende demping en flexibiliteit.  

 

Wat betekent overproneren/antipronatie en welke hardloopschoenen moet ik hier bij kiezen?

Antipronatie ofwel overproneren van de voet tijdens het afwikkelen betekent dat de voet tijdens de landing-, stand- en afzet fase te veel naar binnen kantelt(proneren) en dus op de binnenkant ofwel mediale zijde van de voet afwikkelt. Het overproneren kent vele vormen en meerdere oorzaken. De meest veel voorkomende oorzaken zijn: X-benen, een platvoet(lage wreef) en een naar buiten gedraaid been. Het type hardloopschoen wat hier het beste bij past is een antipronatie hardloopschoen met voldoende demping en stabiliteit.

Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.