Jouw loopprofiel

 

Welkom bij het hardloopschoenadvies van Hardloopaanbiedingen.nl!


Wil je weten welke hardloopschoenen het beste bij jou passen of wat de opvolger is van jouw huidige hardloopschoenen? Doe dan direct de online test via bovenstaande loopanalyse. Als je ingelogd bent kun je zelfs een eigen loopprofiel aanmaken.

Maar hoe kies je nou de juiste hardloopschoenen?


Ben je een ervaren hardlo(o)p(st)er dan is het belangrijk om te weten op welke type hardloopschoen je nu loopt. Dit zegt namelijk enorm veel over de huidige belastbaarheid van jouw lichaam. Via de button 'ik weet welke schoen ik heb' kun je eenvoudig selecteren welke modellen er volgens ons het beste passen bij het looppatroon van jouw huidige hardloopschoenen. Wil je toch iets meer informatie over een selectie bel dan met ons voor advies. Er is altijd een hardloopschoenenspecialist aanwezig die je alles over de door jou geselecteerde schoen kan vertellen.

 

Beginnen met hardlopen
Ben je een beginnend hardlo(o)p(st)er of een herstarter? Dan kun je via de knop 'ik wil schoenadvies' een selectie maken op basis van een aantal vragen. Uit deze vragen komt een lijst met hardloopschoenen naar voren die volgens ons het beste passen bij de door jou gegeven antwoorden op deze vragen. 

Oke, ik heb een paar nieuwe hardloopschoenen uitgekozen en besteld, wat nu?

 

Ben je een ervaren hardloper of hardloopster en heb je gekozen voor een opvolgend model? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat een nieuw paar hardloopschoenen het lichaam op een andere manier zal belasten dan je oude schoenen (deze zijn immers op en versleten). Neem dus de tijd en bouw de trainingen/belasting langzaam op. Ben je een ervaren hardlo(o)p(st)er en heb je gekozen voor een ander type schoen/merk/model dan je oude? Dan ben je wat mij betreft goed bezig! Want een nieuwe omgeving/belasting zorgt er namelijk voor dat je lichaam sterker wordt. Maar PAS OP! Dit betekent namelijk ook dat je je lichaam significant anders zult belasten en dit vergt gewenning en een geleidelijke opbouw van de trainingen en dus belasting.

 

Ben je een beginnend hardlo(o)p(st)er en heb je een paar geschikte hardloopschoenen gevonden dan is er maar een woord voor jou van toepassing namelijk; OPBOUWEN. En dat opbouwen doe je maar op één manier...door op deze link te klikken en het hardloopschema trouw en volledig te volgen.

 

Wat betekent supineren/supinatie en welke hardloopschoenen moet ik hier bij kiezen?

 

Supinatie ofwel het supineren van de voet tijdens de afwikkeling betekent dat de voet tijdens de landings-, stand- en afzetfase te weinig naar binnen kantelt en dus op de buitenkant ofwel laterale zijde van de voet afwikkelt. Het supineren kent vele vormen en meedere oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn; O-benen, een holvoet (hoge wreef) en een naar binnen gedraaid been. Het type schoen wat hier het beste bij past is een neutrale hardloopschoen met voldoende demping en flexibiliteit.

 

Wat betekent overproneren/antipronatie en welke hardloopschoenen moet ik hier bij kiezen?

Antipronatie ofwel overproneren van de voet tijdens het afwikkelen betekent dat de voet tijdens de landing-, stand- en afzetfase te veel naar binnen kantelt(proneren) en dus op de binnenkant ofwel mediale zijde van de voet afwikkelt. Het overproneren kent vele vormen en meerdere oorzaken. De meest veel voorkomende oorzaken zijn: X-benen, een platvoet(lage wreef) en een naar buiten gedraaid been. Het type hardloopschoen wat hier het beste bij past is een antipronatie hardloopschoen met voldoende demping en stabiliteit.

 

Ik heb knieklachten en rugklachten en welke hardloopschoenen moet ik hebben?

 

Het antwoord hierop is verrassend simpel...namelijk NIEUWE!

Nee, dit is geen grap...een paar nieuwe hardloopschoenen dwingt je namelijk om rustig op te bouwen en verzekert je tegelijkertijd van verse en voldoende demping. Als je de juiste schoen voor jezelf hebt gevonden (neutraal of antipronatie) dan is het van LEVENSBELANG dat je het hardlopen weer rustig opbouwt. En dit doe je maar op één manier...door op deze link te klikken en het hardloopschema trouw en volledig te volgen.

 

Hardloopschoenen waar moet ik op letten?

 

Als je de juiste hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de....PASVORM...En hoe weet je of de schoen de juiste pasvorm heeft? Juist ja, door te PASSEN! Dus bestel je een paar hardloopschoen via onze 'hardloopschoenen advies online tool' of gewoon via de website, omdat je weet welke je moet hebben, dan pas je deze thuis en houd je de schoenen MINIMAAL 1 UUR AAN. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 14 dagen gewoon kosteloos ruilen voor een andere maat of retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons ruil- en retourformulier.

 

Alvast heel veel plezier met je nieuwe hardloopschoenen. Ik hoop dat je wat aan mijn advies hebt gehad. Heb je nog vragen en of opmerkingen neem dan contact met ons op!

 

Met sportieve groet,

 

Frankie Hardloopaanbiedingen.nl

Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.