Jouw loopprofiel

Vul hier jouw gegevens in voor een advies van schoenmodellen die bij jou kunnen passen.

Let op: een goed en specifiek advies kan alleen worden gegeven na een video-analyse van je looppatroon en een gesprek over jouw eventuele blessurehistorie. Ga hiervoor naar een fysieke hardloopspecialist.

Schoenadvies

Ik ben een    
    

Er is verschil tussen dames- en herenschoenen. De anatomie van een vrouw verschilt namelijk op een aantal punten van een man, deze punten hebben direct invloed op de afwikkeling en belasting van de voet tijdens het hardlopen. Daarnaast hebben meerdere merken genderspecifieke technologieën in de schoenen verwerkt.

Ik weeg         
      


Je gewicht speelt een rol omdat sommige schoenen dermate zacht zijn, dat ze geen optimale stabiliteit kunnen bieden boven een bepaald gewicht.

Ik                   
        
        


Neutraal: als je hardloopt dan staat je enkel in de standfase nagenoeg recht t.o.v. de ondergrond.
Overpronatie: als je hardloopt kantelt je enkel tijdens de standfase overmatig naar binnen toe.
Supinatie: als je hardloopt wikkel je af over de buitenkant van je voet, de enkel kantelt niet of nauwelijks naar binnen toe.

Ik ga de schoenen gebruiken voor   
    
    


Wedstrijdschoenen zijn lichter dan trainingsschoenen en hebben minder dempend materiaal in de zool (niet geschikt om langdurig op te trainen). Schoenen geschikt voor natural running hebben minder hoogteverschil tussen de voorvoet en hiel gedeelte waardoor je meer wordt gestimuleerd op je midvoet te landen dit bootst weer het lopen op blote voeten na.

Ik ben op de hoogte van het feit dat ik geen rechten kan ontlenen aan de uitkomst van dit schoenadvies. Het kopen van hardloopschoenen via internet geschiedt op eigen risico.Let op: een goed en specifiek advies kan alleen worden gegeven na een video-analyse van het looppatroon en een gesprek over jouw eventuele blessurehistorie. Ga hiervoor naar een fysieke hardloopspecialist.

Heb je momenteel een blessure? Ga direct naar je huisarts of fysiotherapeut voor persoonlijk advies.

Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.