Retourneren / RuilenRETOURNEREN


Hier vind je informatie over onze Retourservice.

 

Stuur je de hele order retour naar hardloopaanbiedingen.nl en zijn de producten ongedragen? Dat wordt het totale aankoopbedrag(inclusief verzendkosten) van de order teruggestort via de gekozen betaalmethode!

 

Vertonen de retour gestuurde producten gebruikerssporen dan brengen wij hiervoor kosten in rekening met een minimum van 25% van de aanschafwaarde.

 

TIP meld je retour altijd eerst aan via klantenservice@hardloopaanbiedingen.nl en zet je ordernummer in het onderwerp!

 

Wil je het retour/ruilformulier nogmaals uitprinten klik dan hier.

 

 • Als je een artikel beschadigd hebt ontvangen of wanneer dit defect is geraakt, dan verwijzen we je naar de Garantieservice.
 • Als je een artikel wilt ruilen, dan verwijzen wij je graag naar onze Ruilservice.
 • Als je een nieuw klein elektrisch apparaat bij Hardloopaanbiedingen.nl koopt, bijvoorbeeld een sporthorloge, dan gooi je het oude ‘afgedankte’ sporthorloge natuurlijk niet zomaar weg. Dat is namelijk niet vriendelijk voor het milieu. Wat kan je er dan wel mee doen? Daar heeft Hardloopaanbiedingen.nl een groene oplossing voor! Lees meer over HLA E-waste.

 

Herroepingsrecht:

Je hebt het recht om binnen een bedenktijd van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen de verkoopovereenkomst (de bestelling) te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt.

 

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons (Hardloopaanbiedingen.nl) via e-mail (klantenservice@hardloopaanbiedingen.nl) of telefonisch (0182 614600) op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor ook gebruikmaken van het Modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

 

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

 

Gevolgen van de herroeping

Als je de gehele overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen we jou voor zo'n terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

 

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

 

Zend altijd het retourformulier (meegeleverd in doos) volledig ingevuld mee terug. Hierdoor kunnen we je retour sneller verwerken.

 

Voor het gratis terugzenden binnen Nederland geldt:

Je kunt de goederen alleen kosteloos terugzenden aan ons antwoordnummer;

(Koja Sports, t.a.v. Hardloopaanbiedingen.nl, antwoordnummer 15012, 2810 VH Moordrecht).

Wij zullen de kosten van het terugzenden van de goederen in dit geval voor onze rekening nemen.

 

Voor terugzenden vanuit het buitenland geldt:

Helaas kan vanuit het buitenland niet retour gezonden worden aan een antwoordnummer. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor je eigen rekening. Je dient het pakket voldoende gefrankeerd te verzenden naar ons postadres (Koja Sports, t.a.v. Hardloopaanbiedingen.nl, Noordbaan 802, 2841MG, Moordrecht). Wij hopen in de toekomst ook onze buitenlandse klanten de gratis ruil- en retourservice te kunnen aanbieden.

 

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen. Loop je buiten op je hardloopschoenen (ongeacht duur of tijd) dan ben je dus aansprakelijk voor de waardevermindering van de schoenen!

 

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Hardloopaanbiedingen.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen.

Zorg voor een stevige verpakking en vraag op het postagentschap altijd om een 3S-nummer en bewaar deze.

 

Retourvoorwaarden:

 • Stel ons binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen op de hoogte (termijn gaat één dag na ontvangst van de bestelling in).
 • Het artikel moet compleet en ongebruikt zijn (verwijder geen labels), uiteraard is passen toegestaan!
 • Vertonen de producten zichtbaar gebruikerssporen en is dit niet gemeld dan worden hier kosten voor in rekening gebracht met een minimum van 25% van de aanschafwaarde.
 • Het artikel moet - voor zover redelijkerwijs mogelijk - in de originele staat verkeren en in de fabrieksverpakking zitten.
 • Print het retour/ruilformulier uit. Vul deze volledig in en stuur deze met de (kopie) factuur mee in de doos.
 • Print ons antwoordnummer uit en plak of schrijf het op de doos. Koja Sports, t.a.v. Hardloopaanbiedingen.nl, antwoordnummer 15012, 2810 VH Moordrecht (alleen vanuit Nederland).
 • Zorg voor een goede verpakking (enveloppe of doos). Alleen de schoenendoos volstaat NIET.
 • Zend de enveloppe of doos vanuit Nederland via PostNL (postkantoor) naar ons antwoordnummer voor kosteloos retourneren. Bewaar het verzendbewijs goed! Zie ook
 • Het eventueel gratis verkregen artikel is onderdeel van de bestelling. Je dient dit artikel bij retourzending van je (deel) zending  mee te zenden. Wilt je het artikel behouden dan wordt dit (gedeeltelijk) in rekening gebracht (lees ook de voorwaarden gratis artikel). In geval van maatruiling mag je het gratis artikel houden.

 

Artikelen retourneren die je gratis bij je bestelling hebt ontvangen

Bij je order boven de 50,-/100,-/150,-/200,-/300,-/400,-/500,- euro heb je een gratis artikel uitgezocht. Dit gratis artikel is meegezonden met je order. Dit artikel is alleen gratis bij het door jou bestelde orderbedrag. Indien je 1 of meerder artikelen retour zendt, zal het orderbedrag verminderd worden en dus lager uitkomen. Het kan zijn dat je dan geen recht meer hebt op dit gratis artikel. In dit geval kun je er voor kiezen om:

 

 1. het gratis artikel samen met de andere artikelen retour te zenden (er vindt geen verrekening of omruiling plaats) of
 2. het gratis artikel te behouden, waarna het verrekend of gefactureerd wordt (afhankelijk van de door jou gekozen betaalwijze).

 

Onderstaande tabel geeft aan welk percentage over de prijs van het gratis verkregen artikel in rekening wordt gebracht indien je het artikel wenst te behouden na retourzending van je (deel)order.

 

PRIJS VAN HET GRATIS VERKREGEN ARTIKEL BIJ RETOUR (DEEL)ORDER
 
 1. Gratis artikel vanaf waarde 
(excl. verzendkosten)

 ▼
 


 2. Orderbedrag (excl. verzendkosten) na retour: ▼
  < €50      Vanaf €50
 tot €100     
 Vanaf €100
 tot €150
 Vanaf €150
 tot €200
 Vanaf €200
 tot €300
 Vanaf €300
 tot €400
 Vanaf €400
 tot €500
 Vanaf €500
 Gratis artikel €50 tot €100  100%  0%   -   -  -   -  -  -
 Gratis artikel €100 tot €150  100%  50%   0%   -  -   -  -  -
 Gratis artikel €150 tot €200  100%  50%  25%  0%   -   -  -  -
 Gratis artikel €200 tot €300  100%  75%  50%  25%  0%   -  -  -
 Gratis artikel €300 tot €400  100%  90%  75%  50%  25%  0%   -  -
 Gratis artikel €400 tot €500  100%  90%  75%  50%  25%  10%  0%   - 
 Gratis artikel vanaf €500  100%  90%  75%  50%  25%  10%  5%  0% 

 

 1. zoek het gratis artikel op in de eerste kolom
 2. zoek het totaal orderbedrag (exclusief verzendkosten) na aftrek van het door jou retour te zenden artikel
 3. zoek het bijbehorende percentage. Dit percentage wordt berekend over de HLA prijs van het gratis verkregen artikel (dus niet de adviesverkoopprijs).

 

Let op:

 • je kunt een gratis verkregen artikel niet omwisselen voor een ander exemplaar (ook niet voor een andere maat).
 • Indien je het gratis artikel retour zendt vindt er geen verrekening in contanten plaats.
 • prijzen zijn inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten en administratiekosten voor de betaalwijze.
 • de prijs voor het gratis verkregen artikel telt niet mee voor bepaling van het nieuwe orderbedrag na retour.

 

Retouren buiten de voorwaarden

Wanneer je een artikel buiten de gestelde voorwaarden of zonder retourformulier terugstuurt, dan komt de betalingsverplichting niet te vervallen.

 

Voor vragen over het retour zenden of verrekenen van het gratis verkregen artikel kun je ons altijd bellen 0182-614600 of mailen: klantenservice@hardloopaanbiedingen.nl

 


RUILEN

Hier vind je informatie over onze Ruilservice.

 

LET OP meld je ruiling altijd eerst aan, zo weet je zeker of het te ruilen artikel leverbaar is.

 

Je kunt een of meerdere artikelen eenmalig kosteloos ruilen voor hetzelfde artikel in een andere maat (maatruiling), indien voorradig/leverbaar. Het gratis verkregen artikel kan NIET geruild worden.

 

Let op het is NIET mogelijk om een artikel te ruilen voor een ander artikel!

Alleen een maatruiling is mogelijk. Wanneer er toch een artikel wordt geruild voor een andere artikel wordt deze automatisch als een retour verwerkt!

 

Voor de daarop volgende maatruilingen van dezelfde bestelling rekent Hardloopaanbiedingen.nl 5 euro voor het verwerken en bezorgen van het nieuwe artikel.

 

Indien je een geheel ander artikel wenst, dan kun je deze bestellen via onze webshop zoals je gewend bent en wordt het gezien als een nieuwe bestelling. Het ongewenste artikel zend je retour (binnen Nederland kosteloos), hiervoor verwijzen wij je graag naar onze retourservice

 

Ruilvoorwaarden:

 

 • Stel ons binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen op de hoogte (termijn gaat één dag na ontvangst van de bestelling in).
 • Het artikel moet compleet en ongebruikt zijn (verwijder geen labels), uiteraard is passen toegestaan.
 • Het artikel moet in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat verkeren en in de fabrieksverpakking zitten.
 • Print het retour/ruilformulier uit en stuur deze met de (kopie) factuur mee in de doos (tip: maak een kopiefactuur voor eigen administratie, u ontvangt geen nieuwe factuur).
 • Print ons antwoordnummer uit en plak of schrijf het op de doos. Koja Sports, t.a.v. Hardloopaanbiedingen.nl, antwoordnummer 15012, 2810 VH Moordrecht. 
 • Zorg voor een goede verpakking (enveloppe of doos). Alleen de schoenendoos volstaat NIET.
 • Zend de enveloppe of doos vanuit Nederland naar ons antwoordnummer (=kosteloos). Zie ook!
 • Eenmalig geheel kosteloos ruilen voor hetzelfde artikel in een andere maat, indien voorradig en leverbaar en alleen binnen Nederland (ruilen gratis artikel is niet kosteloos).
 • Het gratis verkregen artikel kan niet kosteloos/gratis geruild worden. De handelings- en verzendkosten voor het ruilen van een gratis artikel bedrage €10 euro.

 

Ruilen en voorraad

Als je zeker wilt weten of een artikel voorradig/leverbaar is dan mag je ons altijd bellen 0182-614600 en kunnen we direct het artikel voor je reserveren (ook dan dien je het retour/ruilformulier nog in te vullen en te verzenden).

 

Wanneer het artikel waartegen je wilt ruilen niet meer op voorraad of niet meer leverbaar is, dan zullen wij je hierover z.s.m. berichten via e-mail. Het bedrag van het artikel storten we terug op je rekening of je betalingsverplichting komt te vervallen. In dit geval zullen wij ook het door jou gratis ontvangen artikel (gedeeltelijk) verrekenen. Als je het gratis artikel dan toch niet wilt houden, dan mag je het aan ons terugsturen.

 

Als wij je ruiling binnen hebben ontvang je van ons een bevestigings-e-mail.

 

Houdt er rekening mee dat het nieuwe artikel pas wordt omgeruild als het geretourneerde artikel bij ons binnen is.

 

Hoe kosteloos te ruilen binnen Nederland:

Je dient het uitgeprinte ruil-/retourformulier samen met de te ruilen artikelen op te sturen naar ons GRATIS retouradres: Koja Sports vof, t.a.v. Hardloopaanbiedingen.nl, Antwoordnummer 15012, 2810  VH, Moordrecht.

 

Wanneer je de ruiling vanuit Nederland verstuurt en deze past niet door de brievenbus dan kun je deze afgeven bij een PostNL Postagentschap. Pakketten voorziet PostNL van een 3S code. Met deze code is het mogelijk om op www.tracktrace.nl het pakket te volgen en zo te zien wanneer het pakket op de plaats van bestemming is aangekomen.

 

Vraag daarom op het postkantoor altijd om het 3S nummer.

 

Kosten voor ruilingen vanuit België en Duitsland

Indien je een artikel wilt ruilen voor een andere maat vanuit het buitenland dan kan dit helaas niet op ons antwoordnummer. Je dient de te ruilen artikelen voldoende gefrankeerd te retourneren naar ons postadres (Koja Sports vof, t.a.v. Hardloopaanbiedingen.nl, Noordbaan 802, 2841MG, Moordrecht). Wij zullen het te ruilen artikel kosteloos naar je toezenden.

 

Retourzendingen zijn voor risico van de koper.

Dit houdt in dat Koja Sports vof/Hardloopaanbiedingen.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een 3S-nummer en bewaar deze goed.

 

Ruiling buiten de voorwaarden

Wanneer je een artikel buiten de gestelde voorwaarden of zonder retourformulier terugstuurt, dan komt de betalingsverplichting niet te vervallen. Neem in geval van twijfel contact op met onze klantenservice.

 

Voor vragen over ruilen kunt u ons altijd bellen 0182-614600 of mailen: klantenservice@hardloopaanbiedingen.nl
 

 
Sportieve cookies, Hardloopaanbiedingen.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.